marți, 19 februarie 2008

Profesori sanctionati în urma contestatiilor la tezele cu subiect unic

Zece profesori suceveni au fost sanctionati de Inspectoratul Scolar pentru ca nu au evaluat corespunzator o serie de lucrari a caror nota a fost contestata la prima etapa a tezelor cu subiect unic, transmite corespondentul AMOS News.


Este vorba de opt profesori de româna din zonele Suceava, Falticeni si Vatra Dornei, si de doi profesori de matematica, ambii din zona Radauti.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct Vasile Monacu, în urma depunerii contestatiilor s-a constatat ca la o teza de la matematica si la sase de la româna, diferenta dintre nota initiala si cea de la Comisia de contestatii este mai mare de un punct, maximum prevazut de metodologie.

Vasile Monacu a precizat ca diferentele s-au facut atât prin cresterea, cât si prin scaderea notei. Inspectoratul Scolar a luat masura ca profesorii implicati sa fie sanctionati cu retragerea dreptului de a mai participa în comisiile de examen vreme de un an de zile. Prima etapa a tezelor cu subiect unic, care înlocuieste Testele Nationale si se adreseaza elevilor de clasa a VII-a si a VIII-a, s-a desfasurat la finele anului trecut. Contestatiile au putut fi depuse în ianuarie 2008, iar rezultatul recorectarii tezelor a fost comunicat luna aceasta, când au fost depistate si neregulile care au dus la sanctionarea celor opt dascali.

0 comentarii: