vineri, 14 martie 2008

Privatizarea Termica SA Suceava aprobată „de principiu” de către CL Suceava


Administratie



LUNGU În cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local Suceava a aprobat joi, de principiu, privatizarea serviciului de termoficare al municipalităţii. Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că prin aceasta s-a făcut un nou pas în ceea ce presupune privatizarea societăţii de termoficare, urmând a fi realizate două caiete de sarcini în vederea privatizării Termica SA, unul privind vânzarea de acţiuni şi un altul privind vânzarea de active, dar şi o evaluare de piaţă a societăţii de termoficare.

În opinia primarului Lungu, Termica SA Suceava este una din cele mai atractive societăţi din domeniu, dar s-a recurs la această soluţie deoarece municipalitatea doreşte ca privatizarea să aibă ca rezultat o politică de protecţie socială pentru angajaţii unităţii, de menţinere a Contractului colectiv de muncă şi un preţ suportabil pentru suceveni pentru gigacalorie.

CL Suceava va trebui să voteze într-o şedinţă ulterioară caietul de sarcini pentru această licitaţie în vederea privatizării, firma de consultanţă angajată de municipalitate urmând ca în termen de 60 de zile să ofere proiectele de caiet de sarcini pentru ambele variante avute în vedere.
Dontu Ovidiu
Pe de altă parte, consilierul local PSD, Ovidiu Donţu, a spus că aleşii PSD au votat împotrivă din cauză că sindicatul din societate nu a fost consultat, AGA nu şi-a însuşit această situaţie, firma de consultanţă nu a făcut o opţiune concretă şi propune atât vânzarea de acţiuni, cât şi vânzarea de active.

Acesta a mai adăugat că nici situaţia patrimoniului societăţii de termoficare nu este clară şi se întreabă de ce trebuie privatizată societatea în condiţiile în care s-au făcut investiţii de 40 de milioane de euro.

Consilierul Donţu consideră că se încearcă încredinţarea directă a societăţii unei firme deja stabilite.