marți, 19 august 2008

A IV-a editie a Taberei de Sculptura...


In perioada 20 august – 05 septembrie 2008, la Galati, in organizarea directa a Centrului Cultural „Dunarea de Jos”, va avea loc cea de a patra editie a Taberei de Sculptura, eveniment de anvergura nationala la care si-au anuntat participarea 10 artisti profesionisti si mesteri populari, sculptori în lemn, din toate zonele cu traditie a tarii.
Tema generala a taberei lasa, si in acest an, libertate deplina participantilor în alegerea tehnicii si a subiectelor, trebuind însa sa se încadreze în canoanele crestin – ortodoxe si sa pastreze motivele traditionale populare românesti specifice zonelor de provenienta a acestora.
Participantii, care timp de 15 zile vor fi întruniti într-o veritabila tabara de creatie, sunt prezenti din diferite colturi ale tarii: Maramures – Sighetul Marmatiei, Buzau, Braila, Galati, Vaslui, Dolj, Campulung Moldovenesc si Sapanta.
Lucrarile realizate în cadrul taberei vor ramâne în patrimoniul Centrului Cultural „Dunarea de Jos”, urmand sa fie donate si amplasate în comunele din judetul Galati.