marți, 19 august 2008

Pompierii suceveni, cei mai buni din zona Moldovei

Concursuri profesionale



Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au câştigat locul I la faza zonală a concursurilor profesionale, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute (14-16 august) şi la care au participat şi loturile IJJ Bacău, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Potrivit şefului ISU Suceava, colonelul Lucel Lulciuc, concursurile au cuprins patru probe de îndemânare şi viteză, şi au urmărit, în principal, nivelul priceperilor şi deprinderilor în mânuirea accesoriilor specifice, aptitudinile individuale ale concurenţilor, cât şi coeziunea loturilor participante.

Pompierii suceveni au reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului la trei dintre probe, „scara de fereastră”, „ştafeta 4 x 100 metri” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, clasându-se pe locul al II-lea la „pista cu obstacole pe 100 de metri”.

„Loturile participante au demonstrat adevărate calităţi şi la inundaţiile care au cuprins întreaga zonă a Moldovei. În concursul disputat la Suceava, au participat militari care, zilele trecute, se aflau în mijlocul viiturilor de apă ce afectau gospodăriile cetăţenilor”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

În acest an, la faza naţională, s-au calificat toate echipajele participante la faza zonală desfăşurată la Suceava, întrucât punctajul final a fost mai bun decât baremele obţinute de alte echipe din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.