marți, 19 august 2008

Flutur dă startul „Săptămânii curăţeniei traseelor turistice”

Ecologie



Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că săptămâna 18 – 24 august va fi consacrată acţiunilor de ecologizare a tuturor traseelor turistice din judeţ.

În acest sens, Flutur a dispus organizarea unor ample acţiuni de curăţire a acestor trasee, în special de PET-uri şi de deşeuri care nu sunt biodegradabile. Pe lângă aceste acţiuni, vor fi ecologizate şi toate spaţiile verzi de pe margine drumurilor, prin tăierea şi îndepărtarea buruienilor şi a spinilor din zonele respective.

Gheorghe Flutur a anunţat că administraţia judeţeană se va implica direct în aceste activităţi, prin mobilizarea angajaţilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene. De asemenea, el a făcut apel la toţi primarii din localităţile traversate de trasee turistice să se implice în aceste activităţi.

„Vrem ca primarii din localităţile în care sunt obiective turistice, dar şi ceilalţi, să antreneze populaţia în aceste activităţi de ecologizare. Dezvoltarea simţului civic, organizarea şi participarea la astfel de acţiuni contribuie într-o mare măsură la îmbunătăţirea imaginii şi a condiţiilor de turism local şi la creşterea interesului turiştilor pentru zona noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.