luni, 22 septembrie 2008

“City International” şi “Amerom Transcom” - produse expirate la punctele de lucru din bazarul sucevean


La începutul lunii septembrie 2008, 10 echipe de inspectori de la OJPC Suceava au efectuat o "razie" în bazarul din municipiul reşedinţă de judeţ. Verificările au vizat 61 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în această locaţie, iar rezultatul este înspăimântător pentru consumator - 58 de amenzi aplicate (în valoare totală de 120.600 RON). Cea mai frecventă abatere constatată a fost neafişarea preţurilor, situaţie care ar trebui să alarmeze şi alte instituţii ale statului (Finanţele, Garda Financiară sau Poliţa Economică) deoarece această deficienţă trădează, de fapt, sursa dubioasă a mărfurilor şi lipsa documentelor de provenienţă.
Acelaşi control a depistat două firme care comercializau produse expirate. Astfel, la fast-foodul societăţii "City International" au fost descoperiţi mici formataţi cu termenul de valabilitate expirat, în timp ce "Amerom Transcom" comercializa griş şi brânză dulce expirate, după cum susţine Elena Oancea, inspector şef adjunct al OPC Suceava.
"City International" Suceava funcţionează din anul 2005 şi îl are ca unic asociat şi administrator pe Viorel Bujorean. Surprinzător pentru un agent economic cu o astfel de activitate, firma suceveană a raporat pentru anul 2007 o cifră de afaceri de numai 73.652 RON şi o pierdere de 49.374 RON, "performanţe" obţinute cu doi angajaţi.
"Amerom Transcom", firmă deţinută de Mihai Ciobanu, a încheiat anul 2007 cu un profit net de 214.628 RON, la o cifră de afaceri de 858.821 RON (de peste 5 ori mai mare faţă de anul anterior), numărul mediu de angajaţi fiind de 9.