vineri, 21 decembrie 2007

Două accidente rutiere din cauza vitezei şi a carosabilului acoperit cu zăpadă


Actualitate



Viteza neadaptată la carosabilul acoperit cu zăpadă, a dus miercuri la producerea a două accidente rutiere. Potrivit IPJ Suceava, în interiorul comunei Stulpicani pe DJ 177 B, S. Vasile de 32 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, posesor al permisului de conducere pentru categoria B din luna noiembrie 2007, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda Fabia, nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit de un stâlp de la reţeaua electrică. În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismului. Şoferul purta centura de siguranţă si a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Al doilea accident a avut loc, în afara localităţii Zvoriştea pe DN 29A, unde S. Constantin, de 37 ani din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoria B din 2002, în timp ce conducea autoturismul marca Renault, datorită faptului că nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit cu zăpadă, a derapat şi intrat pe contrasens în coliziune frontală cu autoturismul Dacia Logan condus regulamentar din sens opus de S. Cosmin, de 20 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani. În urma coliziunii a rezultat rănirea gravă a lui S. Constantin.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,64 mg/l pentru S. Constantin şi negativ pentru S. Cosmin, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

0 comentarii: