joi, 3 ianuarie 2008

Tâlhărit de maşină, după ce a petrecut cu agresorii la discotecă



Distracţia de sfârşit de an a unui tânăr la discotecă s-a terminat cât se poate de prost pentru acesta, după ce a fost tâlhărit de maşină chiar de către cei cu care a petrecut o noapte întreagă.

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 decembrie 2007), atunci când Florin E., în vârstă de 29 de ani, din comuna Bosanci, s-a dus să petreacă la o discotecă din oraşul Dolhasca.

Aici, victima s-a întâlnit cu un tânăr de etnie romă, din localitate, pe care-l cunoscuse, printr-o cunoştinţă, în urmă cu câteva zile. Cei doi au stat împreună la o masă, petrecând până spre dimineaţă, alături şi de câţiva amici de-ai tânărului rom.

La plecare, cum Florin E. venise la discotecă cu maşina (un Audi A4, înmatriculat în Austria), tânărul a fost rugat de doi dintre cei cu care a stat la aceeaşi masă să-i ducă la casele lor, în satul Gulia.

Sechestrat în maşină

Ajunşi la Gulia, cei doi i-au cerut bosânceanului să meargă la un amic de-al lor, într-o scurtă vizită. La intrarea în casa aşa-zisului amic, Florin E. a fost luat la bătaie de gazdă şi de către ceilalţi doi tineri, agresorii luându-i un telefon mobil, aproximativ 100 de lei şi cheile de la maşină.

După ce l-au bătut bine, agresorii l-au urcat cu forţa în maşină, pe bancheta din spate, şi au demarat în trombă, făcând cu schimbul la volan. La un moment dat, când erau pe raza comunei Bosanci, victima a avut inspiraţia să le ceară agresorilor să oprească maşina pentru a-şi face nevoile. Când s-a văzut coborât din Audi, Florin E., profitând de neatenţia tâlharilor săi, a luat-o la fugă, găsindu-şi scăpare în curtea unui frate de-al său. Bosânceanul a sunat la <112> şi a povestit toate cele întâmplate Poliţiei. Maşina sa a fost găsită, fără avarii, a doua zi, abandonată pe raza municipiului Fălticeni.

Lăsaţi în libertate de judecători

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, anchetatorii reuşind să-i identifice în scurt timp pe autori, în persoana numiţilor Mirel Gagiu (18 ani), din municipiul Vatra Dornei, Ilie Ciuraru (29 de ani) şi Florin Baicu (20 de ani), ambii din Gulia.

Doi dintre aceştia, Ciuraru şi Gagiu, au fost prinşi de oamenii legii în scurt timp, tocmai în gara de la Vatra Dornei, al treilea fiind dat în urmărire generală.

Deşi poliţiştii i-au reţinut pe cei doi pentru 24 de ore, iar procurorii i-au dus în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă, magistraţii Judecătoriei Suceava au decis ca învinuiţii să fie cercetaţi în stare de libertate.

„În cauză se efectuează cercetări faţă de sus-numiţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

0 comentarii: