duminică, 24 februarie 2008

Pardău reclamă la Orban lucrările la drumul Suceava-Vatra Dornei



Deputatul PD-L de Suceava, Dumitru Pardău, a solicitat, vineri, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să vină la Suceava „şi în afara campaniilor electorale” şi să verifice lucrările de modernizare a drumului european E 576 în judeţul Suceava, pentru că acestea sunt mult întârziate şi reprezintă un factor de risc pentru siguranţa traficului rutier.

„Sunt nemulţumit de întârzierile faţă de prevederile contractuale. Pe acest drum nu se lucrează, deşi vremea este prielnică. Mai mult, există şi pericol mărit de producere de accidente”, a spus, în conferinţă de presă, deputatul Dumitru Pardău.

El a arătat că este „îngrijorător” modul în care a fost gestionat acest program de modernizare a principalului drum care face legătura prin nord între Moldova şi Ardeal.

Totodată, deputatul PD-L cere ministrului Transporturilor să acorde atenţie şi drumului naţional care leagă zona de munte a judeţului Suceava de judeţul Neamţ.

„Cred că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ar trebui să vină în judeţul Suceava nu numai în campanie electorală, pentru că sunt investiţii în infrastructura rutieră care nu sunt bine gestionate, care nu merg şi consider că trebuie să fie o implicare mai mare a autorităţilor în acest sens”, a spus Pardău.

PD-L proiectează noi culoare de transport

La rândul său, senatorul PD-L Gheorghe Flutur a spus că autorităţile trebuie să accesibilizeze infrastructura rutieră la graniţa cu Ucraina şi a prezentat un proiect de realizare a unei legături între localităţile din Bazinul Sucevei cu cele din Bazinul Moldovei.

După Flutur, Guvernul Tăriceanu „a izolat” judeţul Suceava din punct de vedere rutier, parlamentarul susţinând că şi în perspectivă se încearcă ocolirea Sucevei în programul de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Nu cred că este normal ca drumul E 85, de pe culoarul nouă, care face legătura între Bucureşti şi Cernăuţi, să fie modernizat doar până la Roman”, a spus Flutur, care a arătat că infrastructura insuficientă determină ca zona să fie ocolită de investitorii străini importanţi.

„Priorităţile Guvernului pe hârtie sunt Delta Dunării şi Bucovina, dar în fapt, nu se realizează absolut nimic. Un kilometru din trei, la drumurile judeţene, este pietruit sau de pământ, ceea ce este inadmisibil pentru o zonă turistică”, a declarat senatorul Gheorghe Flutur.

El a mai spus că parlamentarii PD-L de Suceava solicită Guvernului şi ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să renunţe la politica de a ocoli judeţul Suceava în proiectele majore de infrastructură rutieră şi consideră că Bucovina este proiect prioritar al guvernanţilor „doar pe hârtie”.

0 comentarii: