duminică, 24 februarie 2008

Suceava: Avertismente pentru incalcarea legilor de protectie a mediului

Suceava: Avertismente pentru incalcarea legilor de protectie a mediului


Directia Silvica Suceava si Primaria comunei Stulpicani au fost avertizate pentru nerespectarea modului de depozitare a deseurilor si a materialelor lemnoase pe malurile si in albiile cursurilor de apa.

Avertismentele au fost date in urma unor controale efectuate, in perioada 20-22 februarie, de echipe mixte coordonate de prefectul de Suceava, Orest Onofrei, din care au facut parte reprezentanti ai Ministerului Mediului, Apelor Romane, Directiei Apelor Siret - Bacau, Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" Suceava, Garzii Nationale de Mediu, Directiei Silvice Suceava si Inspectoratului de Stat in Constructii Suceava.

’’Autoritatile locale si judetene vor putea pretinde ca actioneaza pentru prevenirea producerii inundatiilor, doar in masura in care isi vor face datoria, acest lucru insemnand, in primul rand, luarea masurilor dispuse de catre echipele de control’’, a declarat, vineri, prefectul.

Onofrei a precizat ca actiunile au constat in verificarea depozitelor de deseuri si de material lemnos existente pe malurile si in albiile cursurilor de apa, in sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor, precum si a celor existente pe formatiunile torentiale.

Au fost verificate cursurile de apa Solca, Clit, Saca, Suceava, Sucevita, Voitinel, Remezeu, Bucovat, Slatina, Humor, Suha, Brateasa si Botusanu, precum si formatiunile torentiale mentionate in Planurile locale de aparare ca surse de risc la inundatii: Tironesti, Joampa, Hozoaia de pe teritoriul comunei Paltinoasa.

Pe paraul Remezeu, in localitatea Vicovu de Jos, exista depuneri de material lemnos la podurile CFR si rutier DN 2H; pe raul Suha, in Doroteia - Frasin, exista material lemnos adus de viituri in albia majora; pe raul Suha, in Stulpicani, exista material lemnos adus de viituri in albia majora, in zona podului Vadu Negrilesei, gunoi menajer si resturi de material lemnos (cioate si crengi); pe paraul Botosanu, in Stulpicani, s-au identificat in albie depuneri de resturi lemnoase; pe paraul Brateasa, in Ostra, exista depuneri in albia majora de resturi lemnoase.

Totodata, o persoana fizica a fost amendata cu 2.000 de lei pentru nerespectare normelor de depozitare a deseurilor menajere si de materiale lemnos. Planul de masuri stabilit presupune indepartarea, pana la data de 1 martie, a resturilor de material lemnos si a deseurilor menajere din albiile raurilor sau paraurilor mentionate anterior, responsabilitatea revenind consiliilor locale ale localitatilor Frasin, Stulpicani, Ostra, Directiei Silvice Suceava, precum si administratorilor celor doua poduri (DRDP Iasi si Regionala CFR Iasi).

0 comentarii: