Punctele de lucru ale institutiilor publice si ale serviciilor publice deconcentrate care au mai mult de cinci angajati vor trebui sa fie inregistrate ca platitoare de impozite pe salarii si venituri asimilate salariilor la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca Guvernul a luat aceasta decizie prin modificarea Legii finantelor publice locale. "Aceste noi reglementari sunt adoptate in sensul asigurarii unor resurse financiare mai consistente administratiilor locale", a precizat primul-ministru. Pana in prezent, sumele respective erau virate la organul fiscal de pe raza teritoriala unde se afla sediul central al institutiei.
Alte modificari vizeaza responsabilizarea autoritatilor administratiei publice locale in ceea ce priveste prioritizarea cheltuielilor si asigurarea, in special, a cheltuielilor de functionare a serviciilor publice locale. Se modifica de asemenea unele prevederi referitoare la sistemul de echilibrare, astfel ca acesta sa se realizeze tinand cont de date si informatii cat mai apropiate de momentul repartizarii cotelor si sumelor defalcate. Se urmareste, in acest fel, ca sistemul de echilibrare sa tinteasca acele unitatiadministrativ teritoriale cu adevarat aflate in dificultate din punct de vedere economic-financiar.
Ordonanta de urgenta va intra in vigoare in trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial, cu exceptia prevederilor referitoare la indicatorii statistici utilizati in sistemul de echilibrare, conform punctelor 4 si 5 , art. 1 din Ordonanta de Urgenta, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2009.
duminică, 23 martie 2008
Serviciile deconcetrate vor plati impozite catre administratiile locale
sursa: administratie.ro