duminică, 14 septembrie 2008

PD-L Suceava a anunţat echipa de candidaţi pentru uninominalele din toamnă


> Romică Andreica a lipsit nemotivat de la lansare, existând zvonuri că ar dori să se retragă din cursa electorală > Petru Carcalete a fost plecat la Deva

Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L este plină de surprize. Cu doar o zi înainte ca partidul să se reunească la Bucureşti, în cadrul primei Conferinţe Naţionale a partidului de după fuziunea dintre PD şi PLD, liderul organizaţiei judeţene Suceava a democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, i-a prezentat presei pe cei 14 candidaţi pentru colegiile uninominale din judeţ. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc, şi prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, vor candida pentru un loc de deputat în colegii electorale din judeţul Suceava, cei doi fiind cele două noi nume aruncate în jocul electoral.

Preşedintele PD-L Suceava a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia şi-a stabilit cei 14 candidaţi din cele 10 colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi cele 4 pentru Senat şi că, din acest punct de vedere, se poate considera că este primul par-tid care are echipa completă. Astfel, vor candida deputaţii Dumitru Pardău, în colegiul Vatra Dornei, Romică Andreica în colegiul Fălticeni-Est, Eugen Uricec în colegiul Suceava-Vest, fostul inspector şcolar din guvernarea PSD Mihai Vitcu pentru colegiul de Senat, Fălticeni, fostul şef al DSP Suceava din guvernarea PSD Cristian Irimie, în colegiul pentru Camera Deputaţilor din zona Rădăuţi, actualul şef al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, în colegiul de Senat, Rădăuţi, actualul subprefect demisionar, Orest Onofrei, în colegiul pentru Senat Suceava, medicul stomatolog Gabriel Gospodaru în colegiul pentru Camera Deputaţilor Câmpulung Moldovenesc, omul de afaceri Ioan Bălan în colegiul Suceava-Est, omul de afaceri Vasile Dediţă în colegiul Fălticeni-Vest pentru Camera Deputaţilor, omul de afaceri Dumitru Mihalescul în colegiul pentru Camera Deputaţilor din Rădăuţi-Vest şi fostul comisar general pentru secţiunea română a Expoziţiei Mondiale de la Hanovra, Sorin Fodoreanu, în colegiul pentru Senat din Vatra Dornei – Gura Humorului.

În colegiul Siret pentru Camera Deputaţilor va candida fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc, care este născut la Cernăuţi – a ţinut să anunţe cu satisfacţie nedisimulată Gheorghe Flutur, iar în colegiul Suceava, pentru Camera Deputaţilor, va candida prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Sanda Maria Ardeleanu.

Flutur a mai spus că PD-L Suceava a lansat cu 80 de zile înainte de alegeri echipa de candidaţi pentru alegerile parlamentare şi că speră ca această echipă să fie cea câştigătoare la finele competiţiei electorale.

În ce priveşte absenţii de la marele eveniment, printre ei se numără Petru Carcalete, care, după spusele şefului său de partid, ar fi fost plecat la Deva, la o consfătuire pe probleme de învăţământ, şi deputatul de Fălticeni Romică Andreica. Acesta din urmă se pare că nu este foarte decis să candideze, confirmând chiar şi oficial că s-a gândit să renunţe la lupta electorală pe colegiul Fălticeni. Surse din PD-L susţin însă că deja există un înlocuitor pentru Andreica şi că lipsa acestuia din competiţie nu poate fi trecută la pierderi.