duminică, 14 septembrie 2008

PSD se aşteaptă la "o lovitură" în patrimoniul CJ


Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, social democratul Gavril Mîrza, s-a arătat surprins de atacurile lansate împotriva sa de vicepreşedintele instituţiei, democrat liberalul Daniel Cadariu, ce au vizat modul în care au fost gestionate unele obiective primite prin transfer fără plată de la Ministerul Apărării Naţionale dar şi Centrul Economic Bucovina construit cu fonduri europene. Mîrza a declarat că se aştepta ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să aprecieze faptul că fosta administraţie PSD a lăsat în urmă un patrimoniu bogat care reprezintă un punct forte pentru instituţie considerând că aceste critici sunt aberante. „S-a atras în patrimoniu bunuri de la Ministerul Apărării precum clădirea Centrului Militar Judeţean care va fi amenajată conform unui proiect de hotărâre şi printr-un credit aprobat şi contractat se va face un muzeu de artă. În loc să fie un spaţiu unde să se facă activităţi comerciale se face un lucru pentru arta şi cultura din judeţ. La Păltinoasa tot prin transfer fără plată am primit 11.000 de metri pătraţi suprafaţă construită şi 92 de hectare de teren care puteau fi vândute la licitaţie publică şi acolo să fie altceva. Am gândit că este bine ca acolo să-şi găsească odihna şi liniştea o serie de bătrâni. La fel proiectul este gata, creditul contactat şi trebuie să demareze lucrările”, a explicat Mîrza.

Oare pentru ce urmează să mai fiu criticat pentru ştiu eu eşecul echipei naţionale în faţa Lituaniei?”

Despre Centrul Economic Bucovina fostul şef al administraţiei judeţene a precizat că este singurul centrul economic din ţară construit cu bani europeni care a fost apreciat chiar de succesorul său Gheorghe Flutur. Mîrza i-a adus aminte lui Flutur că a fost prezent la inaugurarea obiectivului alături de premierul Călin Popescu Tăriceanu „şi cu mândrie îi spunea primului ministru că ce frumos şi ce obiectiv foarte bun a fost construit la Suceava”. „În loc să continue aceste tradiţii mă trezesc criticat că de ce-i făcut acest lucru. Oare pentru ce urmează să mai fiu criticat mâine poimâine pentru ştiu eu eşecul echipei naţionale în faţa Lituaniei?”, se întreabă Gavril Mîrza. El crede că aceste atacuri la adresa sa au un dedesubt. În opinia lui actuala conducere a Consiliului Judeţean pregăteşte să dea „ lovitură” patrimoniului instituţiei, mai exact să scoată la vânzare unele obiective „pentru a mai satisface din poftele clientelei politice”.

„Îi rog pe suceveni să aibă răbdare până în noiembrie când vom veni la guvernare”

Mîrza atrage atenţia democrat liberalilor că cei 14 consilieri judeţeni „nu vor fi de acord niciodată” cu vânzarea înstrăinarea patrimoniului instituţiei „pe care am condus-o 12 ani şi la care mi-am adus o contribuţie în dezvoltarea patrimoniului”. „În loc să te gândeşti numai la simplul fapt că a avea patrimoniu înseamnă a apela oricând la un credit şi a realiza o investiţii pentru viitor şi pentru oamenii acestor locuri. Or să ieşi şi să critici că de ce ai patrimoniu bogat nu pricep. Motivaţia sigur este aceasta de a se începe opera de vânzare a unor părţi din patrimoniul CJ. Vom monitoriza şi vom urmări foarte îndeaproape pentru că nu putem fi indiferenţi. Un Consiliu Judeţean care are doar spaţii pentru birouri este un CJ foarte sărac”, a spus Mîrza. El a precizat că se aştepta ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să propună soluţii pentru dezvoltarea aeroportului pentru care a primit critici în campania electorală. „Iată că acestea sunt guvernările de dreapta praf şi pulbere rămân în urmă. Îi rog pe suceveni să aibă răbdare până în noiembrie când vom veni la guvernare şi vom face în aşa fel încât să îndreptăm lucrurile şi să creăm condiţii mai bune de viaţă”, a concluzionat Mîrza.