miercuri, 19 septembrie 2007

Centrul Economic Bucovina este căutat de oamenii de afaceri

Majoritatea spaţiilor din cadrul Centrului Economic Bucovina din oraşul Salcea au fost închiriate de diverse firme sucevene. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, care a declarat că în momentul de faţă cinci din cele opt pavilioane industriale din cadrul CEB au fost închiriate de firme care activează în domenii precum industria alimentară, a mobilei, sau producerea de utilaje tehnologice. „Acest lucru demonstrează faptul că acest centru începe să-şi atingă scopul şi să fie căutat de oamenii de faceri suceveni, dar şi de către cei din străinătate”, a declarat Gavril Mîrza.
El a reamintit faptul că în pavilionul central al CEB a avut loc săptămâna trecută cea mai mare manifestare expoziţională organizată în judeţul Suceava în domeniul turistic. Preşedintele CJ Suceava a subliniat faptul că în perioada următoare la Centrul Economic Bucovina vor mai fi organizate astfel de expoziţii, specializate pe diverse domenii de activitate, precum construcţii, agricultură sau industrie.
În acelaşi timp, directorul Centrului Economic, Dănuţ Burgheaua, a declarat că în momentul de faţă mai multe firme din Italia şi Spania şi-au anunţat intenţia de a demara afaceri în spaţiile disponibile din pavilioanele industriale. Burgheaua a precizat că firmele străine sunt interesate să înfiinţeze două firme specializate în producerea de piese de mecanică fină şi de produse electronice. El a spus că închirierea spaţiilor disponibile în aceste pavilioane se face în urma organizării unor licitaţii, preţul de pornire fiind de 2 euro/metru pătrat/lună.
Nu în ultimul rând, directorul CEB a precizat că în momentul de faţă au fost închiriate şi o parte din spaţiile disponibile în „Incubatorul de afaceri”, în care activează mai multe firme de avocatură şi de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene.
Reamintim faptul că investiţia în Centrul Economic Bucovina a reprezentat o investiţie de 5 milioane de euro, din care 63% au fost asiguraţi de Comunitatea Europeană, 25% de Guvernul României şi 12% de către Consiliul Judeţean Suceava. Centrul Economic Bucovina este structurat în trei zone, respectiv un centru expoziţional, un parc industrial şi un incubator de afaceri.

0 comentarii: