joi, 11 octombrie 2007

Antena 1 Suceava, scoasă de pe cablu

Au rămas doar în eter. Postul de televiziune Antena 1 Suceava nu mai poate fi urmărit de câteva zile pe cablu. Intervalul orar pus la dispoziţie de Antena 1 Bucureşti, şi în care televiziunea locală îşi prezenta programele, a fost umplut cu grila postului naţional.
Oficial, nimeni nu a prezentat un punct de vedere al acestei întreruperi intempestive, dar, după câte se pare, la mijloc ar fi probleme contractuale între administratorii firmei care deţin postul Antena 1 Suceava şi reprezentanţii firmei Intact, condusă de Camelia Voiculescu, şi din care face parte şi Antena 1 Bucureşti.
Mai exact, trustul Intact ar dori să cumpere drepturile deţinute de Gheorghe Biholar, acţionar şi administrator al Antenei 1 Suceava. Prin această manevră, firma condusă de fiica preşedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, doreşte să obţină puteri totale asupra postului din Suceava. Astfel, trustul Intact şi-ar putea urmări propriile interese, iar politica editorială nu ar mai depinde de angajaţii de la Suceava, ci s-ar face direct din birourile de la Bucureşti.
După câte se pare, decizia de a scoate Antena 1 Suceava din reţeaua de cablu a fost luată unilateral de conducerea trustului Impact pentru a-i forţa mâna lui Gheorghe Biholar să vândă acţiunile pe care le deţine în acest moment.
Rămâne de văzut care va fi deznodământul în acest caz, mai ales că miza este una imensă în perspectiva alegerilor europarlamentare din noiembrie, dar şi cele de anul viitor, de la locale şi generale. Până la clarificarea situaţiei, Antena 1 Suceava emite doar în eter, publicul căruia i se adresează fiind mult diminuat, reţelele de cablu fiind acum prezente în aproape toate cătunele din judeţ.

0 comentarii: