vineri, 14 decembrie 2007

727 de cadre didactice au urmat programul de perfecţionare Paideia


Invatamant



studenti suceavaPaideia este un program finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi iniţiat de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Casa Corpului Didactic „George Tofan”. Acesta face parte din categoria programelor de perfecţionare pe care cadrele didactice din învăţământul preuniversitar ar trebui să le urmeze o dată la cinci ani.

Din octombrie 2006, de când Paideia a fost acreditat de Centrul Naţional de Formare a Personalului din Invăţământul Preuniversitar, la cursurile sale au participat un număr de 727 de cadre didactice din judeţele Suceava şi Botoşani.

Cele două module oferite în prezent însumează un număr de 182 de ore de formare, concretizate în 60 de credite. Primul modul, „Proiectarea, organizarea şi evaluarea activităţii didactice” se desfăşoară, în mod distinct, pentru fiecare dintre următoarele arii curriculare: Limbă şi comunicare, Om şi societate, Matematică şi ştiinţe, Tehnologii şi Educaţie fizică şi sport. Cel de-al doilea modul, „Management şi comunicare”, oferă participanţilor o perspectivă de ansamblu asupra procesului educaţional, din care nu lipsesc elemente de psihopedagogia comunicării, managementul clasei de elev, consiliere şi orientare, gestionarea situaţiilor de criză sau utilizarea multimedia în interacţiunea profesor-elev.

Echipa Paideia este formată din cadre didactice universitare şi formatori acreditaţi pentru învăţământul preuniversitar, specialişti în psihologie, pedagogie, sociologie, comunicare şi cele cinci arii curriculare.

Pe lângă cursanţii care au absolvit deja modulele Paideia, mai există în prezent peste 500 de cereri ale cadrelor didactice din judeţ pentru frecventarea acestor cursuri. Cei interesaţi se pot adresa pentru detalii la sediile celor două instituţii organizatoare: Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Ştefan cel mare” din Suceava şi Casa Corpului Didactic „George Tofan”.

0 comentarii: