vineri, 14 decembrie 2007

94% din absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei s-au angajat în sistemul de învăţământ


Invatamant



usv Statisticile efectuate de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava arată că Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei este pe primul loc în ceea ce priveşte procentul de angajare al acestora (cu carte de muncă) în domeniul pentru care s-au specializat (94%).

În anul universitar 2007/2008, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei studiază, la cursuri de ZI, un număr de 630 studenţi, din care 162 ocupă locuri subvenţionate de către bugetul de stat. Dintre studenţii anului al III-lea, 220 sunt la continuarea studiilor (absolvenţi de Colegiu de Institutori care studiază în vederea obţinerii unei diplome de licenţă).

Astfel, în anul universitar următor (2008/2009), Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei propune 100 locuri pentru învăţământul la distanţă şi, de asemenea, 2 masterate de tip interdisciplinar: Comunicare didactică (în parteneriat cu Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării) şi Managementul instituţiilor de învăţământ (în parteneriat cu Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică).

„Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei se identifică în spaţiul academic sucevean printr-o ofertă educaţională adaptată atât expectanţelor pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul educaţiei, cât şi nevoilor specifice comunităţilor din nord-estul României (judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bistriţa-Năsăud). Specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar asigură formarea profesională iniţială a institutorilor pentru învăţământul preşcolar şi primar, capabili de a-şi asuma rolul de promotori ai valorilor ştiinţifice, sociale, culturale, spirituale locale, regionale şi europene. De asemenea, instituţia noastră urmăreşte formarea continuă a cadrelor didactice pentru ciclul primar şi preşcolar din zona bucovineană prin organizarea de cursuri pentru definitivat şi gradul didactic II, prin desfăşurarea unor activităţi menite să aducă în învăţământul sucevean inovaţiile din domeniul ştiinţelor educaţiei”, a declarat Decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, prof.univ.dr. Rodica Nagy.

0 comentarii: