vineri, 14 decembrie 2007

Fotbal, Retrospectiva Ligii a IV-a (partea a II-a) >> Etapele surprizelor


Sport



În etapa a IV-a, Cetatea II a învins la limită Zimbrul Siret prin reuşita lui Lucian Crişu în minutul 45 în urma unui meci echilibrat, siretenii fiind o surpriză plăcută în ceea ce priveşte replica pe care au dat-o echipei satelit a divizionarei „C”. Meci foarte echilibrat în care s-au întâlnit două echipe care au avut un start bun de campionat şi care nu-şi ascund ambiţiile de a lupta pentru un loc în vârful clasamentuli, a fost întâlnirea dintre Rapid CFR Suceava şi CSM Dorna Vatra Dornei încheiat cu victoria la limită a sucevenilor 2-1 (1-0), prin golurile înscrise de L. Burlacu, minutul 28, Romaniuc, minutul 51 pentru ceferişti, respectiv D. Bostan, minutul 59. Juventus II Fălticeni a învins cu 2-0 pe Florconstruct Pătrăuţi, rădăuţenii de la CSM Bucovina au clacat la Ciocăneşti, iar băieţii lui Vichente Popescu, Bucovina Bădeuţi au înregistrat primul succes din campionat, 1-0 în întâlnirea cu Flacăra Roşie Udeşti, gol reuşit de Casoinic în minutul 72. Prin victoria de la Moldoviţa, 3-1 cu Foresta, CS Gura Humorului se află la a patra victorie în campionat şi intră în cărţile promovării.

A urmat etapa a V-a în care Cetatea II Suceava Arbore, lider autoritar în campionat câştigă cu 3-1 la Todireşti, goluri înscrise de Dovlaciuc, minutele 50, 51 şi Turliuc, minutul 68 pentru echipa învingătoare, respectiv Ştefancu minutul 5, fiind singura echipă cu maxim de puncte şi asta datorită faptului că CS Gura Humorului – CS Juventus II Fălticeni s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 1-2 (0-1), elevii lui Teo Murariu nereuşind să se impună în faţa tinerilor lor adversari. Conduşi de pe margine de antrenorii Marius Lup şi Bogdan Anton, fotbaliştii de la Juventus II, în rândul cărora au eoluat şi câţiva jucători de la Divizionara „C” Mihai, Sava, Dumistrăcel, Ailenei, Constantin, Fl. Pânzariu sau Pantea, au câştigat meciul şa capătul unui joc destul de echilibrat. Golurile au fost marcate de Adi Pânzariu în minutul 19 pentru fălticeneni, a egalat în minutul 79 Poienari, dar cu cinci minute înainte de final, juniorul Blaga a reuşit golul care avea să fie cel al victoriei. În această etapă nici jucătorii Rapidului CFR Suceava nu s-au regăsit, ei fiind învinşi cu 3-1 la Rădăuţi de CSM Bucovina din localitate. Ei au tratat cu superficialitate jocul în prima repriză, încheiată la egalitate 0-0, când au ratat numeroase ocazii, care s-au răzbunat în partea a doua, când rădăuţenii au marcat de trei ori prin Apostol, minutul 65, Pintescu, minutul 73 şi Grosu, minutul 76, golul ceferiştilor a venit abia în minutul 87, gol înscris de Bejenariu.

Etapa a VI-a a fost o etapă în care s-au înregistrat două mari surprize. Juventus II Fălticeni a remizat acasă 0-0 cu Foresta Moldoviţa, iar Cetatea II s-a văzut învinsă la Arbore cu 2-3 cu Dorna Vatra Dornei. Au fost aşadar în această etapă două victorii ale oaspeţilor, două rezultate de egalitate, în rest victorii pe linie ale gazdelor. Rapid CFR Suceava învinge clar Bradul Putna, scor 3-0, goluri înscrise de Spătar, Stamate şi M. Ciobanu. Să menţionăm totuşi că cei de la Bradul au evoluat în doar 10 jucători din minutul 75, atunci când portarul Zubaş a văzut cartonaşul roşu şi vă reamintim că Puha (Bradul) a şutat de două ori în bară. Surpriză la Arbore, unde Cetatea II Suceava Arbore, neînvinsă până în această etapă, a cedat în mod surprinzător în faţa dornenilor lui Mihăiţă Szekely şi Ilie Groza. Gazdele au condus cu 1-0 prin reuşita lui Martinescu din minutul 13, dar s-au văzut egalate în minutul 40, gol înscris de Dan Bostan, iar în final de meci oaspeţii au speculat două greşeli de apărare şi au punctat prin Atofanei, minutul 85 şi Chira, minutul 88. Scorul a fost închis de Patache care a marcat pentru 3-2 în minutul 90+2. În urma victoriei cu 4-0 la Liteni în întâlnirea CSO din localitate, CS Gura Humorului urcă pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu Cetatea II, dar cu un golaveraj mai bun. Humorenii au marcat la Liteni prin Dascălu, minutul 55, după care a urmat hattrich-ul lui Răzvan Cocar, minutele 76, 90 şi 90+2.

0 comentarii: