vineri, 14 decembrie 2007

Rezervaţiile naturale vor fi promovate cu sprijinul italienilor

Rezervaţiile naturale vor fi promovate cu sprijinul italienilor


Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să iniţieze un proiect, împreună cu autorităţile din regiunea italiană Abruzzo, prin care să promoveze siturile naturale din judeţ. Preşedintele administraţiei judeţene, Gavril Mîrza, a declarat că proiectul va fi realizat prin Asociaţia Suceava – Abruzzo, iar valoarea lui ar fi de aproximativ 400.000 de euro.

Mîrza a explicat că prin această iniţiativă se doreşte realizarea unei promovări mai intense a rezervaţiilor naturale din judeţ, precum şi luarea unor măsuri de conservare şi protecţie a acestora.

Potrivit spuselor preşedintelui CJ Suceava, prin proiect vor fi promovate siturile naturale din judeţ stabilite printr-un ordin al Ministerului Mediului, respectiv Parcul Naţional Călimani, Făgetul Dragomirna, Fâneţele seculare de la Frumoasa şi Ponoare, Pădurea Zamostea – Lunca, Pietrosul Broştenilor – Cheile Zugrenilor, Rarău – Giumalău şi Piatra Ţibăului – Cîrlibaba.

Gavril Mîrza a spus că proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de trei ani, şi va fi promovat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

„Avem în vedere ca în promovarea acestor rezervaţii să îi implicăm şi pe reprezentanţii acestor zone. Am luat decizia de a promova aceste rezervaţii pentru că ele trebuie să fie mult mai cunoscute atât de cei din ţară, cât şi de turiştii străini”, spune Mîrza, care a mai precizat că unul din obiectivele principale ale proiectului este conservarea mediului natural existent în toate zonele menţionate anterior. El a declarat că administraţia judeţeană intenţionează să promoveze mai multe aceste zone naturale atât în ţară, cât şi în străinătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că realizarea proiectului se va face şi cu sprijinul partenerilor din regiunea Abruzzo, care vor veni cu specialişti în domeniul mediului.

0 comentarii: