vineri, 14 decembrie 2007

Siturile judeţului Suceava intră în atenţia italienilor


Actualitate



camp cu floriAsociaţia româno-italiană Suceava-Abruzzo va promova prin Programul Operaţional Regional un proiect de promovare a siturilor naturale din judeţul Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza a explicat că acest proiect se numeste „Suceava-Tezaur natural”.

Şeful executivului judeţean a spus într-o conferinţă de presă că proiectul, în valoare de 400 000 de euro, va fi promovat de autorităţile din Suceava şi Abruzzo, care au constituit o asociaţie în baza parteneriatului încheiat în vara anului 2006, prin Programul Operaţional Regional- axa 2.

El a arătat că vor fi incluse în acest proiect Parcul Naţional Călimani, Făgetul de la Dragomirna, Fâneţele Seculare de la Frumoasa şi Ponoare, Piatra Ţibăului din Cîrlibaba, Pietrosul Broştenilor, Cheile Zugrenilor şi zona Rarău-Giumalău. Mîrza a precizat că pe parcursul a trei ani, împreună cu partenerii italieni din Abruzzo, care au experienţă în domeniu, vor fi efectuate acţiuni de promovare şi protejare a acestor situri naturale din judeţ.

0 comentarii: