vineri, 14 decembrie 2007

Iarnă pentru fiecare...


În zona Cîmpulung Moldovenesc, stratul de zăpadă atinge 7–12 cm. Chiar dacă nu s-au confruntat cu blocaje în trafic, conducătorii auto se plîng că lucrările rămase neterminate pe DN 17 nu sînt semnalizate corespunzător şi predispun la accidente.

Iarnă pentru fiecare...

În plus, din cauză că şanţurile laterale făcute în cadrul proiectului de reabilitare a drumului nu au fost acoperite decît parţial, cu pavele speciale, şoferii susţin că e mai rău decît înainte. "Cînd e carosabilul uscat mai merge, dar dacă e polei sau zăpadă şi ai derapat, eşti terminat, că dai în şanţ. Înainte aveai unde să tragi dreapta, acum nu se mai poate. Parcă au fost anume făcute să omoare oameni. Ei spun că vor pune plăci peste tot, dar la cît ciment s-a vîndut şi s-a furat, mă îndoiesc că mai au de unde. Şi dacă sînt accidente, nici măcar nu sînt sancţionaţi", ne-a spus Mihai Rujac, conducător auto. Nici salvamontişti nu sînt foarte fericiţi că iarna se înteţeşte, pentru că în astfel de situaţii se înmulţesc cazurile în care şoferi imprudenţi, cu maşini neechipate, încearcă să urce pe trasee montane şi rămîn blocaţi.

Se bucură, în schimb, hotelierii. După ce toate rezervările pentru sărbători s-au făcut la preţuri ameţitoare în acest an, agenţii economici s-au temut că lipsa zăpezii îi va face pe clienţi să regrete alegerea. Acum, dacă iarna pare să fi venit, hotelierii din zonă speră să o păstreze pînă la sfîrşit de an.

0 comentarii: