vineri, 14 decembrie 2007

Zapada si poleiul blocheaza traficul pe drumurile nationale

Se circula foarte greu pe mai multe drumuri nationale din cauza zapezii si a poleiului. Pe DN 1, zapada are aproape cinci centimetri, iar vizibilitatea este redusa, relateaza Adevarul in editia online de vineri.

Probleme sunt si pe DN17, intre Suceava si Campulung Moldovenesc, unde vizibilitatea este redusa din cauza viscolului.

In Bistrita-Nasaud, pe trei portiuni din drumurile nationale DN 17, DN 17 C si DN 17 D, zapada cazuta in noaptea de joi spre vineri, pune probleme soferilor care nu au masinile echipate de iarna, a informat, vineri, dispecerul de serviciu de la sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

Cel mai greu se circula la km 50, in dreptul localitatii Romuli, pe DN 17 C, drumul care leaga Bistrita-Nasaud de Maramures. Pe sosea sunt circa 2 cm de zapada, dar temperaturile destul de scazute, de minus 5 grade Celsius din aceasta dimineata, au ingreunat traficul.

Pe DN 17 D, in zona localitatii Valea Mare si chiar la Rodna zapada are intre 1 si 2 cm, la fel si pe DN 17, drumul care leaga Transilvania de Moldova.

Stratul de zapada in zona localitatii Piatar Fantanele, la peste 1.200 de metri altitudine, depaseste 8 cm, dar pe sosea nu sunt mai mult de 2 cm. Aici insa, temperaturile au fost de minus 12,8 grade Celsius, cele mai scazute din judet.

Toate TIR-urile care vor sa ajunga la Vatra Moldovitei pe DN 17A sunt intoarse din drum in zona Palma, pentru a fi evitate accidentele si blocajele.

In Harghita, dupa ninsorile abundente de joi se mai circula in conditii de iarna doar pe doua drumuri nationale, pe DN13 B care face legatura intre Gheorgheni si Praid prin pasul Bucin si DN 12 C, intre Gheorgheni si Lacu Rosu.

Sunt blocaje pe mai toate drumurile din judetul Brasov, unde soferii au plecat la drum cu masinile neechipate de iarna. Circulatia pe DN 1E, intre Rasnov si Poiana Brasov, a fost oprita temporar.

Pe DN24 A, intre Vaslui si Iasi, au fost blocaje din cauza poleiului si a viscolului. Circulatia a fost oprita mai bine de o ora pentru a se putea imprastia material antiderapant.

Zeci de masini care se indreptau de la Hateg spre Valea Jiului si invers au fost oprite de politie in zona Banita, pentru ca drumarii sa poata actiona. Pe acelasi drum a avut loc si un accident usor.

Pe DN72, in Dambovita, multe masini nu au mai putut urca panta din apropierea localitatii Mija. De asemenea, au aparut blocaje la iesirea din Targoviste spre soseaua de centura.

0 comentarii: