duminică, 9 decembrie 2007

Administratia suceveana se confrunta cu tehnologiile moderne


Autoritatile locale din Suceava care au centrale termice de cogenerare realizate prin proiectul ''Suceava, utilitati si mediu la standarde europene'' nu reusesc sa le exploateze corespunzator, intrucat nu au personal specializat, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza.

Din acest motiv, presedintele CJ Suceava a convocat, pentru saptamana viitoare, primarii din orasele implicate in programul ''Suceava, utilitati si mediu la standarde europene'', respectiv Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc, care au astfel de centrale de cogenerare.
"Trebuie sa facem o strategie unitara si sa hotaram definitiv cum procedam cu operarea in sistem. Ei au centrale noi, moderne, si nu fac fata cu personalul care a lucrat la vechile centrale de termoficare. Acum se pune si problema producerii de energie electrica, a vinderii acesteia in sistemul energetic si trebuie personal specializat", a spus Marza.
Presedintele CJ Suceava a spus ca a pus la dispozitia primarilor respectivi un plan de afaceri pe care sa-l discute in consiliile locale, dupa care sa se incerce o modalitate de operare intr-un sistem performant.

0 comentarii: