duminică, 9 decembrie 2007

Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava vor avea un Secretariat Tehnic Comun


Actualitate



Guvernul a hotărât, în ultima şedinţă, constituirea Secretariatului Tehnic Comun, ca structură fără personalitate juridică, în cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, Timişoara, Suceava şi Oradea.
Secretariatele Tehnice Comune reprezintă structuri distincte, fără personalitate juridică, constituite în cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului.

Constituirea Secretariatelor Tehnice Comune şi a Punctelor de Informare este necesară în vederea implementării programelor operaţionale de cooperare teritorială europeană.

Secretariatul Tehnic Comun poate stabili Puncte de Informare/birouri de lucru, în ţară sau în străinătate, reprezentând structuri care sprijină dezvoltarea de proiecte la nivel local, în conformitate cu prevederile din documentele programatice aferente programelor de cooperare teritorială europeană-componenta transfrontalieră, la graniţele interne şi externe ale Uniunii Europene, la care România participă în perioada 2007-2013.

Secretariatele Tehnice Comune participă la implementarea programului operaţional, prin contribuţii aduse la pregătirea documentelor de programare, sprijinirea generării de proiecte, sprijinirea potenţialilor beneficiari în identificarea partenerilor, lansarea licitaţiilor de proiecte, evaluarea proiectelor, monitorizarea implementării proiectelor, precum şi prin activităţi de promovare a programului operaţional.

Punctele de Informare desfăşoară activităţi legate de informare şi publicitate, sprijinind dezvoltarea de proiecte la nivel local.

Finanţarea activităţilor acestor Birouri se asigură din bugetul asistenţei tehnice a programelor, în baza acordurilor de implementare şi a acordurilor de finanţare încheiate în conformitate cu legislaţia în vigoare, între Autoritatea de Management/Autoritatea Comună de Management, Autoritatea Naţională şi Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră, după caz.

0 comentarii: