duminică, 9 decembrie 2007

Folosirea trandafirului socialist în sigla PDL, partid popular-liberal, va fi contestată de PSD în momentul înscrierii


Politica



nechiforEurodeputatul socialist Cătălin Nechifor a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă că folosirea trandafirului în sigla noii formaţiuni politice ce se va înfiinţa prin unificarea PD cu PLD, va fi contestată în momentul înscrierii acestui partid întrucât acesta este semnul electoral al socialiştilor europeni şi nu al popular-liberalilor. Acesta a menţionat că este surprins de faptul că liderii PD şi PLD au stabilit ca noul partid format, PDL, să menţină sigla şi imnul PD în condiţiile în care „trandafirul este simbolul socialiştilor şi nu ar trebui folosit de un partid popular-liberal”.
Sigla PDEchipele de negociere ale PD şi PLD au stabilit, joi, ca noul partid rezultat în urma unirii dintre cele două formaţiuni să păstreze sigla Partidului Democrat: un pătrat portocaliu, cu colţurile rotunjite, în interiorul căruia se află un trandafir şi iniţialele PDL. Acest lucru a fost comunicat de către preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, şi de secretarul general Vasile Blaga, la finalul întâlnirii dintre democraţi şi liberal-democraţi.

Cătălin Nechifor a declarat vineri, că PSD va depune o contestaţie la înregistrarea noului partid privind utilizarea trandafirului în siglă. Acesta a menţionat că PDL este un partid fără „acoperire doctrinară” şi că încearcă să acopere întregul spectru politic, folosind simbolurile socialiştilor şi părţi din ideologiile populare şi liberale.

„De fapt, ei încearcă să inducă ideea că îi reprezintă pe toţi, dar nu reprezintă pe nimeni pentru că, întotdeauna, după ce au obţinut voturi pe un anumit segment doctrinar au schimbat imediat doctrina, din social-democraţi devenind populari, după votul din 2004, iar acum, după alegerile europarlamentare, din populari au devenit liberali. Îi aşteptăm să se facă verzi”, a mai afirmat Cătălin Nechifor.

0 comentarii: