miercuri, 16 ianuarie 2008

Dezbatere publică privind reconfigurarea zonei centrale a Sucevei



Planul Urbanistic Zonal pentru centrul municipiului Suceava poate fi studiat, începând de astăzi, de fiecare sucevean interesat de modul în care se poate îmbunătăţi imaginea oraşului în care trăieşte.

Viceprimarul Angela Zarojanu a declarat că finalizarea acestui PUZ reprezintă un moment foarte important în reglementarea problemelor de urbanism cu care s-a confruntat municipiul Suceava în ultimii ani.

Planşele şi hărţile din care se constituie acest PUZ sunt afişate în holul din parterul Primăriei Suceava, unde pot fi consultate de oricine.

În prima etapă de elaborare a Planului Urbanistic Zonal al centrului Sucevei, a fost întocmită o hartă actualizată a zonei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ, care cuprinde nu doar centrul istoric, ci şi zona Primăriei.

Noua hartă urbanistică a Sucevei a fost comparată cu o serie de hărţi de la 1900, din care se vede clar că principalele artere de circulaţie sunt aceleaşi ca acum mai bine de 100 de ani.

Modul de aşezare a clădirilor recent apărute indică faptul că zona centrală va fi mutată înspre Primărie.

Proiectul cuprinde un centru bipolar – unul istoric, cu Palatul Administrativ, Casa de Cultură, Palatul de Justiţie şi unul modern, cu Primăria Suceava, centrele comerciale ce vor apărea în zonă şi centrele imobiliare în curs de dezvoltare. Străzile de legătură vor avea funcţiuni mult mai complexe şi vor apărea mai multe sensuri unice.

Plimbare virtuală prin centrul Sucevei

„În măsura în care vom avea „busola” în domeniul urbanismului va fi mult mai uşor de lucrat şi mult mai greu de greşit. În acelaşi timp, nu vor mai exista atâtea suspiciuni pe linie de urbanism. Este o lucrare importantă pe care eu o apreciez, ce reprezintă doar un pas spre actualizarea Planului Urbanistic General”, a apreciat primarul Ion Lungu.

Ca element de noutate, o aplicaţie tridimensională a acestui PUZ poate fi vizionată cu ajutorul computerului amplasat lângă afişierul din Primărie.

Sucevenii care vor dori să facă observaţii cu privire la modul în care a fost conceput acest PUZ sau chiar să ofere soluţii posibile pentru rezolvarea unor probleme legate de configuraţia zonei centrale a Sucevei pot apela la registrul pus la dispoziţie de municipalitate, în cadrul Serviciului Urbanism, Relaţii cu cetăţenii.

0 comentarii: