miercuri, 16 ianuarie 2008

Poliţişti luaţi la pumni de un tânăr „deranjat” acasă



Doi poliţişti care au intervenit pentru a linişti doi tineri care-şi deranjau vecinii ascultând muzică la maximum au fost luaţi la bătaie, alegându-se cu mai mulţi pumni în plină figură.

Scandalul a fost aplanat abia după ce „mascaţii” de la Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă au venit de urgenţă la faţa locului şi i-a imobilizat pe tinerii nervoşi.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.00, o femeie care stă pe strada Viitorului din municipiul Suceava a sunat la 112, reclamând că într-un alt apartament din scara de bloc în care locuieşte muzica este dată foarte tare, deranjând toţi locatarii.

La faţa locului au fost trimişi doi agenţi de poliţie, aflaţi cu maşina în zonă, dar şi o patrulă pedestră, formată dintr-un poliţist comunitar şi un altul de la „Ordine Publică”.

Trei contra doi

Unul dintre poliţişti a rămas la maşină, iar trei au urcat la apartamentul din care se auzea muzica.

Dumitru Ilucă, în vârstă de 19 ani, din municipiul Suceava, le-a deschis uşa poliţiştilor. Oamenii legii susţin că acesta a trecut direct la ameninţări şi injurii, dându-le de înţeles că nu are de gând să dea muzica mai încet.

Cum tânărul refuza să meargă la poliţie, s-a încercat imobilizarea acestuia. Imediat, din casă a ieşit şi Gabriel Ilucă, fratele de 16 ani al primului, care a sărit cu gura la poliţişti.

În carambolul declanşat, Dumitru Ilucă le-a aplicat mai mulţi pumni în figură unui agent de poliţie şi poliţistului comunitar. Problema s-a rezolvat câteva minute mai târziu, după ce poliţiştii de la „Intervenţie Rapidă” au ajuns la faţa locului şi i-au imobilizat pe cei doi.

„În cauză urmează a fi sesizată unitatea de parchet competentă a efectua cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Tânărul care i-a „plesnit” pe poliţişti este un cunoscut al oamenilor legii, având antecedente penale.

0 comentarii: