miercuri, 16 ianuarie 2008

Impozitul pe venitul din salarii se va plăti lunar



Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat, în cursul zilei de ieri, că începând cu data de 1 ianuarie, toţi agenţii economici plătitori de impozit pe profit vor depune şi vor plăti lunar declaraţia la bugetul general consolidat şi impozitul pe venitul din salarii.

Ropotă a spus că tot lunar vor fi plătite şi contribuţiile aferente salariilor, respectiv cele pentru fondurile de sănătate, şomaj şi contribuţiile de asigurări sociale. De asemenea, trebuie spus că aceste reglementări trebuie respectate şi de contribuabilii cu statut de microîntreprindere, plătitori de impozit pe profit.

Pe de altă parte, noile reglementări ale Codului Fiscal prevăd ca fundaţiile, asociaţiile şi entităţile non profit trebuie ca semestrial să depună declaraţiile la bugetul general consolidat şi să plătească contribuţiile precizate anterior.

Directorul DGFP Suceava a precizat că în perioada 1 – 31 ianuarie a.c., microîntreprinderile care plătesc impozit pe profit trebuie să depună la sediile administraţiilor financiare declaraţiile de menţiuni de trecere la plata şi declararea lunară a impozitului pe venit din salarii şi a contribuţiilor aferente acestora.

De asemenea, aceeaşi obligativitate o au şi organizaţiile non-profit, pentru plata semestrială a impozitelor şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii.

Nu în ultimul rând, Petrică Ropotă a precizat că până la sfârşitul acestei luni trebuie depuse şi declaraţiile privind modificarea perioadei fiscale pentru TVA, lunară sau trimestrială, în cazul realizării în cursul anului 2007 a unei cifre de afaceri care generează obligativitatea acestei schimbări, respectiv o sumă mai mare de 100.000 de euro pentru o perioadă lunară, sau mai mică de 100.000 de euro – trimestrial.

0 comentarii: