Peste 10.000 de suceveni au dansat şi au aplaudat prestaţia live a legendarei trupe Iris, a vulcanicilor Zdob şi Zdub, şi a Loredanei Groza. Chiar dacă vremea a fost destul de rece, sucevenii dornici de distracţie au venit în centrul municipiului reşedinţă de judeţ pentru a se bucura de sărbătoarea Sucevei– 620 de ani de atestare documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun.
Iris Maxima
Formaţia Iris, care se bucură de o notorietate foarte mare, neavând nevoie de nici o prezentare atâta timp cât melodiile lansate sunt cea mai elocventă carte de vizită, a susţinut un concert de aproape o oră. Cu piese vechi şi noi, Cristi Minculescu - voce - şi colegii săi (Valter Popa – chitară solo, Boro – bass, Nelu Dumitrescu – baterie, Relu Marin-clape) au creat o atmosferă superbă.
Publicul a cântat alături de artişti. Nu a lipsit din program „Iris Eterna”, „Baby, baby”, “Strada ta”, dar nici piesa „Floare de Iris”, cântec cu care artiştii au încheiat concertul.
Primarul Sucevei Ion Lungu i-a înmânat solistului Cristi Minculescu o medalie aniversară şi o diplomă, completând că „aşa cum Cetatea de Scaun este un simbol al Sucevei, tot aşa şi Iris este un simbol al rock-ului”.
Minculescu le-a promis sucevenilor o revedere peste 620 de ani, bineînţeles anticipând că muzica semnată Iris este nemuritoare şi dăinuie în timp, cele mai multe piese ale lor situându-se în topul rock-ului românesc.
Zdob şi Zdub, bate toba la Suceava
După concertul susţinut de Iris, pe scena amenajată în centrul Sucevei a urcat trupa Zdob şi Zdub din Republica Moldova. Roman Iagupov (solist vocal), împreună cu colegii săi de trupă, au încins publicul la maxim.
Din repertoriul formaţiei moldovene nu a lipsit piesa „Bunica bate toba”, care reuşeşte de fiecare dată să înveselească oameni de toate vârstele.
Primarul Lungu i-a spus solistului vocal, când i-a înmânat diploma şi moneda aniversară, că şi-ar dori ca la 630 de ani de atestare a Sucevei, „să fim uniţi, într-o Europă unită”.
Loredana, Connect-R şi Trupa „Agurida”
Loredana Groza a impresionat Suceava prin show-ul pe care l-a creat, alături de rapperul Connect-R şi trupa „Agurida”. 14 profesionişti pe scenă, care au cântat la instrumente, dar şi cu vocea, pentru a crea un tot unitar: muzică, dans, distracţie. Deşi au avut ceva probleme cu sonorizarea, Loredana Groza, îmbrăcată potrivit pentru un spectacol de divertisment, cu haine care să atragă ochiul şi să trezească pasiuni, a trecut cu profesionalism peste acest neajuns şi a demonstrat că este o adevărată artistă.
Dacă apariţia în scenă şi-a făcut-o cu melodia care a făcut-o celebră – “Bună seara, iubito”, frigul care i-a chinuit atât pe ei cât şi pe spectatori şi care te oblige să sari în ritmul muzicii, numai să te mai încălzeşti, a făcut-o să îşi încălzească degetele îngheţate suflând peste ele, dar să mai şi exclame în spectacol, ironic „şi ce cald e la Suceava!”
Nu au lipsit din spectacol piesele „Zig-zagga”, „Made in Romania”, „Hop, hop, hop”, „Şatra la asfinţit”, o combinaţie de muzică pop, lăutărească şi ţigănească. Primarul Ion Lungu i-a oferit un buchet de flori, o diplomă şi o medalie aniversară.
Seara s-a încheiat incendiar, cu un superb foc de artificii, care au luminat cerul Sucevei minute în şir.
“Legendarii” Iris, chemaţi să-i înlocuiască pe cei de la Holograf
Sucevenii care au venit în centru să asculte baladele de dragoste ale celor de la Holograf, ori să primească “un inel, mare cât dragostea mea”, au primit în schimb o „Floare de Iris”, pe care le-a oferit-o Cristi Minculescu.
Dezamăgirea unora, care veniseră să-l vadă pe Dan Bitman, a fost bucuria altora, care s-au delectat din plin cu îndrăgitele melodii ale legendelor rock-ului românesc- Iris, în vreme ce mulţi alţii li s-ar fi alăturat, dacă ar fi ştiut de venirea lor.
În schimb, membrii formaţiei Holograf au putut fi văzuţi de acasă, din faţa televizoarelor, aceştia fiind prezenţi la preselecţia Eurovision.
“Cu câteva zile înainte de concert am fost anunţaţi de cei de la Holograf că nu vor mai putea veni la Suceava. Am reuşit în schimb să-i aducem pe cei de la Iris, tot o formaţie rock, la fel de celebri şi de îndrăgiţi. Din păcate toate afişele şi spoturile publicitare erau deja făcute cu Holograf şi erau şi difuzate, încât nu am mai putut anunţa schimbarea din program”, a explicat primarul Ion Lungu motivul lipsei Holograf-ului de pe scena suceveană.
Cheltuielile pentru organizarea unuia dintre cele mai bune concerte care au avut loc până acum în Suceava, care a avut de „pătimit” de pe urma frigului teribil, au ajuns la aproape 26.000 de euro. Pe tot parcursul spectacolului nu s-a înregistrat nici un eveniment neplăcut, ordinea şi siguranţa publicului fiind asigurate de echipele Jandarmeriei, prezente peste tot.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu