marți, 4 martie 2008

S-a ascuns trei zile sub pat, de frica bunicului ei

Căutată de Poliţie



O fetiţă în vârstă de 9 ani s-a ascuns trei zile sub un pat dintr-o casă nelocuită, de frică că bunicul ei o s-o certe, pentru că a întârziat de la şcoală.

Gabriela Dănilă, din comuna Slatina, elevă în clasa a III-a, a plecat în dimineaţa zilei de vineri, 29 februarie a.c., la şcoală, şi nu s-a mai întors.

Minora fusese lăsată de câţiva ani în grija bunicului, după ce mama ei a abandonat-o încă de când avea câteva luni, iar tatăl a plecat la muncă în Grecia.

Vineri după-amiază, bunicul minorei, Gavril Dănilă, în vârstă de 79 de ani, a început să-şi facă griji, văzând că nepoata nu mai ajunge acasă.

Pe măsură ce timpul trecea, bătrânul a început să se îngrijoreze tot mai tare, gândindu-se la ce-i mai rău. Văzând că minora nu mai apare pe poartă, Gavril Dănilă s-a urcat în căruţă şi a plecat să o caute prin comună. Deşi a umblat dintr-un cap în altul al satului, septuagenarul nu a dat de urma nepoatei, anunţându-i despre dispariţie pe poliţiştii din Slatina.

„M-am gândit că a luat-o cineva cu o maşină şi cine ştie ce i-a făcut... Numai gânduri negre îmi treceau prin cap”, mărturiseşte bătrânul.

Poliţiştii au scotocit toată comuna în căutarea Gabrielei, însă nici urmă de fetiţă. Gabriela parcă intrase în pământ.

A întârziat jumătate de oră de la şcoală

Duminică dimineaţă, însă, unul dintre poliţişti s-a gândit să verifice şi locuinţa tatălui Gabrielei (plecat la muncă în Grecia), casă nelocuită, aflată la aproximativ un kilometru de gospodăria bunicului.

După ce-au deschis casa, cu ajutorul unui unchi de-al Gabrielei, poliţiştii au găsit-o pe fetiţă ascunsă sub un pat. Minora nu mâncase nimic de vineri şi era foarte slăbită. Ea le-a povestit poliţiştilor că i-a fost frică să meargă acasă, la bunicul ei, după ce a întârziat aproximativ jumătate de oră de la şcoală, timp în care s-a jucat cu o prietenă de-a ei.

Poliţiştii din comună spun că bătrânul nu şi-a bătut niciodată nepoţica şi că nu este un om violent, motiv pentru care nu-şi pot explica gestul minorei. Aceasta din urmă a povestit că a reuşit să intre în casa tatălui ei, după ce a spart cu un băţ unul dintre geamuri.

Anchetă Protecţia Copilului

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va sesiza Protecţia Copilului, pentru a fi demarată o anchetă în acest caz.

Gavril Dănilă spune că, din cauza vârstei, nu o mai poate creşte pe Gabriela şi că, cel mai probabil, fetiţa va fi dată în grija statului. „Eu sunt bătrân, nu mai am putere. Am o pensie de 150 de lei... Ea trebuie ţinută sub control, dar eu nu pot să o urmăresc toată ziua”, oftează bătrânul.