marți, 24 iunie 2008

Gheorghe Flutur vrea sa faca din Suceava ''judetul emblema pentru Moldova''

Noul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a depus, pe 20 iunie, juramantul in fata presedintelui Tribunalului, Doru Bunduc si a prefectului de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu.

La ceremonie au participat consilierii judeteni, primari din judet, parlamentari, lideri de partid, angajatii CJ Suceava si IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor. Dupa validarea mandatului, Gheorghe Flutur a primit in dar, din partea presedintelui Tribunalului Suceava, doua icoane cu valoare de patrimoniu, iar prefectul de Suceava l-a asigurat de ''tot sprijinul'' in activitatea pe care o va desfasura in urmatorii patru ani, deoarece ''viitorul judetului depinde de o relatie foarte buna intre prefect si presedintele Consiliului Judetean''.
Gheorghe Flutur si-a propus ca Suceava sa devina, in timpul mandatului sau, ''judetul emblema pentru Moldova'' si ''un model pentru zona Cernauti din Bucovina de Nord'', pentru ca Suceava va deveni ''un actor important in politica transfrontaliera''.
Totodata, Flutur a spus ca va lupta pentru descentralizare in administratie si pentru atragerea cat mai multor fonduri europene structurale. El isi doreste o colaborare foarte buna cu primarii si directorii institutiilor descentralizate din judet, dar le-a atras atentia acestora ca, in timpul mandatului sau, ''Consiliul Judetean nu va fi un dispecerat de impartire a banilor'', recomandandu-le sa se implice activ in realizarea de proiecte pentru atragerea de finantari europene.
De asemenea, noul presedinte al CJ Suceava isi doreste ca in urmatorii patru ani ''politicienii sa vorbeasca mai putin'', deoarece acest mandat trebuie sa reprezinte ''revolutia dezvoltarii in judet''.
Presedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a fost ales presedinte al CJ Suceava in urma scrutinului uninominal din 1 iunie, in defavoarea liderului judetean al PSD Suceava, Gavril Marza.