marți, 24 iunie 2008

10.000 de sarmale împărţite pelerinilor de primarul Sucevei

Gest creştin



Grijă pentru aproapele nostru. Miile de pelerini care au venit şi anul acesta să se roage la moaştele Sf. Ion cel Nou de la Suceava au fost omeniţi de primarul Sucevei, Ion Lungu, cu sarmale şi apă minerală. Miile de pachete cu sarmale, pâine, precum şi sticlele de apă, au fost împărţite la poarta de intrare în mănăstirea Sf. Ioan, atât înainte de începerea slujbei de seară, cât mai ales după, când afluenţa de oameni a fost mai mare.

În vreme ce unii priveau surprinşi de faptul că li se oferă ceva, gratuit, altora li se lumina faţa de plăcere, mai ales că, după atâtea ore de rugăciune şi de stat în soare, ceva cu care să-şi potolească foamea şi setea era mai mult decât binevenit.

Ca şi anii trecuţi, familia Lungu a sponsorizat pregătirea a 10.000 de sarmale şi achiziţionarea a 5000 de sticle de apă minerală, care au fost împărţite parţial ieri, restul urmând să fie dat pelerinilor astăzi.

În plus, pentru că se anunţă a fi o vreme caniculară, în centrul Sucevei şi în preajma mănăstirii vor fi instalate corturi, de unde se va servi apă minerală şi va fi acordată asistenţa medicală, în caz de necesitate.