marți, 24 iunie 2008

Adolescentă de 14 ani, victima unei tentative de viol la petrecerea zilei ei de naştere

„Cadou” penal



Petrecerea zilei de naştere a unei adolescente s-a sfârşit la poliţie, după ce unul dintre invitaţi a încercat să o violeze pe sărbătorită.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii oraşului Dolhasca au fost sesizaţi de o minoră în vârstă de 14 ani (V.B.), din localitate, de faptul că, la scurt timp după ce cheful organizat cu ocazia sărbătorii zilei ei de naştere s-a încheiat, iar invitaţii au plecat spre casele lor, unul dintre aceştia s-a întors şi a încercat să o violeze.

Vinerea trecută, V.B. a împlinit 14 ani, iar fratele ei i-a organizat o petrecere, la care au fost invitaţi mai mulţi tineri din oraş. Adolescenta le-a povestit poliţiştilor că, spre seară, i s-a făcut rău, motiv pentru o parte din invitaţi au plecat acasă, iar restul s-au dus cu fratele ei la un bar din localitate, să continue petrecerea.

V.B. a rămas singură în casă, iar aproximativ jumătate de oră mai târziu, a auzit bătăi puternice în uşă. Cel care vroia cu disperare să intre în casă peste ea, susţine minora, era un tânăr în vârstă de 20 de ani, Ovidiu O., din aceeaşi localitate.

Adolescenta mai povesteşte că tânărul a forţat uşa, reuşind să o deschidă, şi s-a năpustit asupra ei, încercând să o violeze. Din fericire, reiese din reclamaţia depusă la poliţie, agresorul nu a reuşit să-şi ducă la îndeplinire planul, întrucât V.B. a început să ţipe după ajutor, fiind auzită de o vecină care a venit să vadă ce se întâmplă.

A minţit că e virgină

Adus la poliţie, tânărul acuzat că a vrut să o violeze pe sărbătorită a declarat, însă, cu totul altceva, spunându-le poliţiştilor că minora a fost cea care i-a spus să se întoarcă la ea acasă, după ce aveau să plece toţi invitaţii.

Pentru a lămuri lucrurile, Ovidiu O., cercetat în prezent pentru tentativă de viol, va fi dus cel mai probabil la detectorul de minciuni.

Anchetatorii au totuşi ceva suspiciuni legate de varianta spusă de adolescentă, după ce Ovidiu O. le-a spus că a mai întreţinut relaţii sexuale cu victima, iar la examenul medico-legal, s-a stabilit că minora, care se jura că e virgină, îşi începuse deja viaţa sexuală.