miercuri, 9 iulie 2008

Înşelăciuni de peste 1.000.000 de lei, cu cecuri fără acoperire

În boxa acuzaţilor



Un bărbat din municipiul Suceava a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzat că a înşelat mai multe societăţi comerciale din ţară, folosindu-se de cecuri fără acoperire.

Radu Ştefan Angelescu, în vârstă de 35 de ani, a fost dat, zilele trecute, pe mâna judecătorilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2005, Angelescu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat mărfuri în valoare de aproape 1.300.000 de lei de la diverse societăţi din ţară. Deşi ştia că nu are bani în cont, suceveanul a emis ca modalitate de plată mai multe file cec, vânzătorii dându-şi seama că au fost înşelaţi în momentul în care mergeau la bancă să-şi ridice banii.

Radu Ştefan Angelescu va fi judecat şi pentru evaziune fiscală, fiind acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2006, a înregistrat în actele contabile ale firmei sale două facturi fiscale fictive ce priveau achiziţionarea de mărfuri.

În sarcina lui Angelescu, procurorii au reţinut un prejudiciu de 1.344.274,91 de lei.