miercuri, 9 iulie 2008

Prostituata româncă ucisă în Italia era din Siret

Crimă neelucidată



O tânără de 20 de ani din Siret, despre care poliţiştii afirmă că a fost depistată de mai multe ori practicând prostituţia, a fost ucisă cu sânge rece în oraşul italian Perugia. Ana Maria Temneanu şi-a găsit sfârşitul sugrumată în apartamentul în care locuia împreună cu o altă româncă, iar un albanez este principalul suspect al crimei.

Presa italiană a relatat că fapta s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apartamentul de la etajul cinci al imobilului din Madonna Alta, o zonă rezidenţială din Perugia, acolo unde suceveanca locuia. Potrivit anchetatorilor italieni, Ana Maria Temneanu se stabilise în Italia în urmă cu aproape doi ani. Cu ocazia unor controale pe linie de prostituţie, românca a fost găsită la „locul de muncă” de câteva ori.

Poliţiştii italieni spun că Ana Maria Temneanu îşi racola clienţii, iar actele sexuale contracost aveau loc în apartamentul ei.

Chiar şi modul în care s-a petrecut crima arată că autorul sau autorii au intrat în casă fără a forţa uşa, fapt ce conduce la ipoteza că aceştia făceau parte din cercul de cunoscuţi ai tinerei sau erau clienţi racolaţi de pe stradă.

În acelaşi apartament unde a fost ucisă Ana Maria Temneanu, mai locuia o tânără din România, cea care a şi găsit-o pe suceveancă fără suflare.

Primele rezultate oferite de medicii legişti care au analizat corpul Anei Maria arată că ucigaşul a lovit-o mai întâi în cap, iar apoi a sugrumat-o.

Avea un copil de 2 ani în România

Ana Maria Temneanu a avut o viaţă agitată şi în România. Acum câţiva ani şi-a pus pirostriile, iar din mariaj a rezultat un copil, acum în vârstă de 2 ani. Din păcate, copilul nu va mai putea să-şi vadă mama decât în fotografii, iar tatăl peste câţiva ani, când va ieşi din puşcărie, acolo unde are de executat o condamnare.

Până una alta, copilul se află în grija bunicilor din partea fostului soţ, în localitatea botoşăneană Mihăileni, situată în apropiere de Siret.

Tatăl Anei Maria: „Nu ştiam că practică prostituţia”

Deşi stabilită în Italia de aproximativ doi ani, Ana Maria Temneanu venea destul de des acasă. Trăgea de obicei la Siret, la locuinţa tatălui ei, care divorţase de mama fetei în urmă cu mai mulţi ani.

Dănuţ Roşu a mărturisit că şi-a văzut fiica pentru ultima dată după Paşti.

„A venit acasă să dea examen pentru permisul de conducere. A picat la examen şi apoi a plecat în Italia. În august trebuia să mergem la ea, la Perugia. Ne-a spus că se mărită cu un albanez”, a spus Dănuţ Roşu.

Bărbatul a mărturisit că nu ştia că fiica lui practică prostituţia şi crede că aceste date au fost oferite de poliţia italiană doar cu scopul de a-i discredita pe români.

Totuşi, Dănuţ Roşu a adăugat că nu ştia exact cu ce se ocupa fiica sa în Italia.

„Ştiu că era casnică. Lucra la sediul firmei de construcţii a albanezului cu care trebuia să se mărite”, a precizat tatăl fetei.

Va fi înmormântată în România

Dănuţ Roşu a mai menţionat că înmormântarea va avea loc în România, de toate amănuntele privind repatrierea urmând să se ocupe mama Anei Maria.

„Am vorbit cu fosta mea soţie, mama Anei Maria, care a ajuns la Perugia pentru a asista la autopsie şi pentru a stabili cum va aduce acasă cadavrul. Mi-a spus că italienii ar fi reţinut doi albanezi şi o româncă, suspecţi în comiterea crimei. Mai multe date cred că voi afla zilele următoare”, a spus Dănuţ Roşu.

În ceea ce-i priveşte pe vecini, aceştia nu ştiau nimic despre crima din Italia, căreia i-a căzut victimă Ana Maria Temneanu.

„Nu am văzut-o de foarte multă vreme. O cunosc de când era mică, dar despre ceea ce făcea acum chiar nu pot spune nimic”, a mărturisit unul dintre locatarii blocului din Siret unde tânăra locuia împreună cu tatăl ei.