miercuri, 9 iulie 2008

Violatorul în serie se pregătea să mai facă o victimă

Mărturisiri şocante



Violatorul în serie, botoşăneanul acuzat că a omorât-o pe tânăra în vârstă de 18 ani, după ce a bătut-o cu sălbăticie, a violat-o şi a legat-o de mâini şi de gât cu un şnur, cu care mai apoi, după ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a sugrumat-o, se pregătea să mai facă o victimă.

Anchetatorii sunt convinşi că dacă nu ar fi reuşit să-l prindă la timp, Maricel Brânză, în vârstă de 23 de ani, din comuna botoşăneană Hăneşti, ar mai fi nenorocit o femeie.

Şi-a omorât victima pentru că striga după ajutor

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul Manuel Bordeianu, ne-a mărturisit că, în momentul în care Brânză a fost prins (n.r.-sâmbăta trecută), acesta avea asupra sa o bucată de frânghie, pe care, e convins ofiţerul, botoşăneanul urma să o folosească pentru a-şi lega următoarea victimă.

De altfel, şi în cazul violului de la Grămeşti, comis la data de 26 iunie a.c., asupra unei femei măritate din comună, mamă a doi copii, Maricel Brânză avea asupra sa o astfel de frânghie. În momentul în care a fost pus pe fugă de soţul victimei, după ce acesta din urmă a auzit ţipetele de ajutor ale soţiei sale, Brânză a fost nevoit să-şi abandoneze la faţa locului mai multe bunuri. Printre acestea, şi o cămaşă în care a fost găsită frânghia cu pricina.

Din discuţiile purtate cu judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale, diferenţa dintre violurile de la Grămeşti şi Dîngeni-Botoşani şi cel de pe dealul de la ieşirea din Suceava înspre Plopeni, urmat de moartea victimei (n.r.-Daniela Bucevschi, 18 ani, din Pătrăuţi) este că, în ultimul caz, tânăra s-a luptat cu agresorul şi, deşi era ameninţată cu cuţitul, a continuat să se împotrivească şi să strige după ajutor, moment în care violatorul a mutilat-o în bătaie şi, într-un final, a sugrumat-o cu şnurul cu care o legase de mâini şi de gât.

În toate cele trei violuri recunoscute de Maricel Brânză, modul de operare al acestuia a fost identic. Îşi ataca victimele, le lovea cu putere şi le ameninţa cu cuţitul, după care le viola.

Dacă victimele aveau bunuri de valoare asupra lor, Maricel Brânză le şi jefuia. S-a întâmplat în cazul de la Botoşani, în care bărbatul i-a luat victimei, după ce a violat-o, banii din alocaţiile copiilor ei, precum şi în cel de la Suceava, în care Brânză a plecat de la locul faptei cu bijuteriile şi telefoanele mobile ale tinerei din comuna Pătrăuţi.

Era convins că nu va fi prins

Comisarul Manuel Bordeianu a povestit că, în momentul în care Maricel Brânză a fost capturat, pe un drum ce face legătura între localităţile Ştefăneşti şi Mihălăşeni, din judeţul Botoşani, acesta nu se aştepta să fie prins şi se îndrepta spre casa părinţilor săi, din comuna Hăneşti.

„A fost convins că nu a lăsat urme şi că nu vom ajunge niciodată la el... S-a înşelat...”, completează şeful Serviciului de Investigaţii Criminale.

A asistat la cearta victimei cu iubitul ei

În timpul reconstituirii violului urmat de moartea victimei, Maricel Brânză a povestit cu lux de amănunte cum a ucis-o pe Daniela Bucevschi.

Botoşăneanul le-a mărturisit anchetatorilor că, în ziua în care s-a petrecut crima, se ascundea într-o casă aflată în construcţie de pe dealul pe care a avut loc oribila faptă. În urmă cu trei zile, furase 1000 de lei de la proprietara unei stâne din zonă, la care lucrase aproape două luni, şi o violase pe femeia de la Grămeşti, aşa că avea toate motivele să se ascundă.

Din acea casă, a continuat să povestească botoşăneanul, a văzut la un moment dat, pe deal, doi tineri, un băiat şi o fată, care se certau. După o altercaţie între cei doi, băiatul s-a urcat în maşină şi a plecat, lăsându-şi prietena singură. Atunci, recunoaşte Brânză, în mintea sa bolnavă i-a venit ideea violului.

Fata, identificată ulterior ca fiind Daniela Bucevschi, a fost atacată în timp ce cobora dealul, intenţionând să ajungă la drumul principal.

Nu regretă nimic

„Era ca un lup care stă ascuns şi îşi aşteaptă victima. Totul s-a petrecut în aproximativ jumătate de oră - o oră. A povestit totul, fără a lăsa impresia că îi pare rău, că are vreo remuşcare. Din câte mi-am dat eu seama, nu are probleme de conştiinţă. Are patru clase, dar nu ştie să scrie. Citeşte foarte greu şi semnează cu degetul”, îl descrie pe Brânză şeful Serviciului de Investigaţii Criminale.

„A luat-o pe o rută ocolitoare, a mers pe jos foarte mulţi kilometri. Era foarte închis... dormea pe unde apuca, de cele mai multe ori în câmp. E un infractor deosebit de mobil şi nu a stat deloc... a mers încontinuu”, precizează ofiţerul.

Violatorul în serie a fost abuzat sexual în copilărie

Profilul psihologic al ucigaşului Danielei Bucevschi, făcut de psihologii suceveni Dacian Tudose şi Doina Fântânariu, la cererea „Monitorului”, a corespuns întocmai.

Faptul că monstruoasa faptă de acum două duminici a fost comisă de un singur autor şi că acesta va recunoaşte şi va povesti totul cu lux de amănunte în momentul în care va prins, aşa cum anticipa psihologul Dacian Tudose, s-a confirmat. De asemenea, s-a adeverit şi bănuiala Doinei Fântânariu cum că monstrul care a violat-o şi i-a luat viaţa tinerei din Pătrăuţi ar fi fost la rândul său abuzat sexual în copilărie.

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava a mai spus că Maricel Brânză a stat internat, în adolescenţă, timp de trei ani, la Centrul de Reeducare Minori de la Târgu Ocna, comiţând infracţiuni încă de pe vremea când era minor.

În timpul cât a stat la acel centru, a mărturisit chiar Brânză, botoşăneanul a fost abuzat sexual de alţi minori internaţi acolo.