miercuri, 5 decembrie 2007

Şedinţă naturistă, la Consiliul Local Cîmpulung Moldovenesc


Şedinţa Consiliului Local Cîmpulung Moldovenesc din această lună a fost una inedită, la iniţiativa consilierului Stelian Răileanu, specialist în cardiologie, care a folosit prilejul pentru a face şi puţină educaţie medicală colegilor săi.

Şedinţă naturistă, la Consiliul Local Cîmpulung Moldovenesc

Medicul, care a fost şi preşedinte de şedinţă, a constatat că majoritatea colegilor săi fumează mult şi mănîncă nesănătos, iar ideea unei lecţii de viaţă sănătoasă pentru aleşi a venit tocmai din aceste constatări.

Dr Răileanu a garnisit masa de consiliu, înainte de sosirea colegilor, cu platouri apetisante, pline cu fructe şi tartine din diferite preparate vegetale, precum şi cu nectaruri şi bere fără alcool. Întreaga investiţie a fost făcută exclusiv pe banii medicului. Fiecare consilier a primit şi cîte o carte educativă, cu dedicaţie. Uşor surprinşi la început, ba chiar convinşi că este vorba de vreo aniversare, consilierii cîmpulungeni au privit cu simpatie iniţiativa. Au mîncat toate fructele, nu au cerut deloc pauză de fumat, pentru că oricum nu ar fi primit aşa ceva de la preşedintele şedinţei, şi chiar s-au dovedit, pe toată durata întrunirii foarte calmi, cooperanţi unii cu alţii, eficienţi la vot şi bine dispuşi. "Am făcut această şedinţă un pic festivă, ca să ne aducem aminte că avem cu toţii o inimă de care trebuie să avem mare grijă. Trebuie să înţelegem că totul pleacă din stilul de viaţă. Mişcărică şi păpică, astea sînt secretele. Ceea ce am pus eu pe masă este suficient, nu e nevoie să ne aruncăm pe hălci de carne şi grăsimi. Cu toţii putem să ne schimbăm, să ne educăm", a explicat dr Răileanu.

0 comentarii: