miercuri, 5 decembrie 2007

REzUmaT





Joi, 6 decembrie 2007, ora 17, la Muzeul de Istorie Suceava, în cadrul seratelor muzicale, va avea loc un recital de muzică sacră susţinut de domnii Ciprian Husanu - bariton şi de Ioan Florin Diaconu - orgă, de la Universitatea de Arte George Enescu Iaşi .
În program lucrări de Fr.X.Gruber, Fr. Schubert, J.S. Bach, G.F.Handel, L.Luzzi, J.G.Herder, A.Adam, N.Glanzberg, H.Contet, Ch.Gound, Gh.Dutica.




Joi, începând cu ora 20:00, în Club 60’s, trupa Odyssey va cânta iar în faţa noastră.Intrarea: 10 lei.




Institutul Cervantes Bucuresti si Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava prezinta a doua editie a manifestarii “Zilele Filmului Spaniol”, care se va desfasura in perioada 3-5 decembrie 2007, la Restaurantul Venezia din Suceava.
7 creatii de anvergura ale cinematografiei hispanice, accesibile acum publicului sucevean iubitor de cultura, ne invita sa gustam din tainele celei de-a saptea arte, de-a lungul a 3 zile de proiectii.
“Când oamenii n-au mai avut curajul sa creada în viata de jos, când n-au mai avut candoarea sa creada în viata de sus, au început sa creada în viata ca-n filme.
Starul a fost întruchiparea unui eden intermediar, unde Eva poarta bikini, merii cresc în piscine, iar sarpele îsi petrece vacanta pe un iaht personal.
Bine sau rau - asa a fost.
Pentru o buna parte a lumii, filmul a fost întradevar o uzina care produce vise, conserve de vise. La început, vise sepia. Pe urma technicolore, iar spre dimineata, înainte de ora trezirii - cosmaruri…” Ecaterina Oproiu - critic de film.
De la prima proiectie publica a unui film, cu aparatul fratilor Lumiere, la tehnologia avansata a mileniului 3, trecand prin toate culturile lumii, cinefilii au inca odata sansa de a se desfata cu giuvaierurile unui taram al imaginarului si al creatiei.
Suceava este invitata la film!

0 comentarii: