miercuri, 5 decembrie 2007

Produse organice la Targul Taranului Roman

Cate 20 de producatori si 10 mestesugari din Maramures, Bucovina, Transilvania si Tinutul Buzaului vor prezenta, in fiecare weekend din decembrie, produse organice, curate si traditionale, in cadrul Targului Taranului Roman.

Actiunea se desfasoara in piata Amzei din Bucuresti si face parte din primul proiect din cadrul unui amplu program de valorificare a produselor traditionale romanesti si de revitalizare a potentialelor branduri din domeniul alimentar si mestesugaresc.

Astfel, vizitatorii targului pot cumpara placinta de casa, cas dulce afumat, palinca, zacusca sau faimosii carnati de Plescoi, dar si icoane si obiecte lucrate manual.

Programul este lansat de grupul de initiativa Radu Anton Roman si se va derula pe tot parcursul anului 2008. Obiectivul programului vizeaza sprijinirea si dezvoltarea unei piete moderne de produse traditionale prin accesul producatorilor la informatii legislative si tehnice.

Initiativa beneficiaza de expertiza si sprijinul fundatiei ADEPT, a Autoritatii National Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), asociatiei Prietenii Muzeului Taranului Roman, reprezentantilor Comisiei Europene in Romania, Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, Asociatiei Culturala Macondo si Programului Transilvania Autentica.

La sfarsitul lunii ianuarie va fi lansat un ghid de bune parctici pentru micii producatori din Romania. Acest ghid a fost realizat cu sprijinul ANSVSA si se va distribui in toate zonele rurale din Romania prin intermediul consiliilor locale si primariilor, iar pentru inceput vor fi tiparite 70.000 de exemplare.

0 comentarii: