miercuri, 5 decembrie 2007

Înfiinţarea noului partid format din PD şi PLD nu i-a luat prin surprindere pe liberali iar PSD cere să nu mai fie folosit trandafirul în siglă


Politica



steiciucPNL Suceava consideră că înfiinţarea noului partid format din PD şi PLD „era de aşteptat” şi că PLD dovedeşte astfel că s-a înfiinţat doar pentru a muta PNL în PD. Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că PLD a dovedit că nu este un partid liberal. „Şi-au schimbat denumirea şi se duc spre PD”, a spus Aurel Steiciuc.

Acesta consideră că acţiunea a scos la suprafaţă intenţia PLD de a distruge PNL „şi a-l muta la PD”

Eurodeputatul socialist Cătălin Nechifor a solicitat, liderilor PD şi PLD, Emil Boc şi Theodor Stolojan să nu mai folosească în sigla noului partid PDL, imaginea trandafirului element de identitate vizuală specific stângii europene.

„Adresez o rugăminte noii structuri de conducere a Partidului Democrat Liberal, domnilor Boc şi Stolojan, şi desigur, naşului politic Traian Băsescu, să aibă amabilitatea de a nu mai folosi în sigla viitorului partid imaginea trandafirului, element de identitate vizuală specific stângii europene”, a precizat Cătălin Nechifor într-un comunicat de presă.

Acesta a arătat că, în acest fel, nu vor mai fi neclarităţi doctrinare şi electoratul va putea şti cu exactitate căNechifor.Catalin.PSD PDL nu are nici o legătură cu valorile stângii moderne europene care sunt şanse egale, protecţia socială, viaţă decentă pentru cei mulţi.

„Salut cu anticipaţie revenirea trandafirului, acest simbol drag social-democraţiei româneşti acolo unde îi este locul-în familia social-democrată”, a precizat Cătălin Nechifor.

uricecAcesta a arătat că după trei ani, partidul prezidenţial îşi poate clarifica statutul pe care şi l-a dorit încă din ziua în care a virat, la comanda preşedintelui, la dreapta, către curentul popular european.

Preşedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, a declarat că fuziunea PD cu PLD este „o mişcare politică bună”.

„Este o mişcare politică bună şi era previzibilă ţinând cont de faptul că strategia Alianţei D.A. era ca partidele să fuzioneze într-o formă sau alta”, a spus Eugen Uricec.

Acesta a arătat că anul 2008 este „extrem de încărcat” din punct de vedere electoral şi fuziunea PD cu PLD este „o decizie benefică”.

0 comentarii: