joi, 27 decembrie 2007

Şi-au petrecut Ajunul de Crăciun pe Aeroportul din Salcea

Vremea şi ghinionul



Curat ghinion. Cam aşa s-ar putea rezuma aventura mai multor ieşeni în tentativa lor de a ajunge în Italia. Totul s-a petrecut în zilele premergătoare Crăciunului, o parte a problemelor consumându-se şi la Suceava.

Totul a început duminică, 23 decembrie. Din cauza ceţei, aeronava care trebuia să aterizeze pe Aeroportul din Iaşi pentru a îmbarca pasagerii cu destinaţia Bergamo nu a reuşit acest lucru.

Zborul era programat pentru ora 13.00, iar oficialii companiei aeriene Blue Air şi cei ai Aeroportului din Iaşi au sperat că vremea va permite aterizarea şi decolarea.

Nu a fost să fie aşa, motiv pentru care s-a apelat la o altă variantă. De comun acord, călătorii au fost urcaţi în autocare şi aduşi pe Aeroportul din Salcea. Între timp, a aterizat şi aeronava Boeing 737 care trebuia să-i îmbarce pe pasageri.

Călătorii, cazaţi în miez de noapte la un hotel din Suceava

S-au efectuat toate formalităţile, pasagerii şi-au ocupat locurile în avion şi se aştepta doar decolarea spre Italia.

Şi când totul părea să se fi rezolvat, a apărut o nouă problemă. Uşa aeronavei a refuzat să se mai închidă, astfel încât cursa a fost anulată temporar. Călătorii au fost din nou coborâţi din avion şi duşi în sala de aşteptare a Aeroportului Salcea. Timpul pierdut în zadar, prezenţa copiilor mici şi apropierea Crăciunului i-a făcut pe oameni tot mai nervoşi.

După alte ore de discuţii şi negocieri, comandor Dan Mihai Asmarandei, directorul aeroportului Salcea, a găsit locuri de cazare pentru toţi cei 127 de pasageri.

Aceştia au fost duşi la un stabiliment din Suceava, cheltuielile de cazare urmând să fie suportate de reprezentanţii companiei Blue Air.

Întârziere de 24 de ore pentru cursa Iaşi-Bergamo, via Suceava

Luni dimineaţă, pe 24 decembrie, compania aeriană a trimis la Suceava câţiva specialişti care au remediat defecţiunea, astfel încât zborul să poată avea loc în condiţii normale.

În jurul orei 12.00, ghinioniştii au fost îmbarcaţi din nou în aeronavă, iar în momentul în care ceaţa s-a mai risipit, în jurul orei 13.30, piloţii au primit undă verde pentru zborul spre Bergamo.

Practic, cei 127 de pasageri au ajuns la destinaţie cu 24 de ore întârziere.

0 comentarii: