joi, 27 decembrie 2007

Sute de consumatori fără energie electrică, de Crăciun

Din cauza chiciurii



În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, dar şi de Crăciun, marţi, 25 decembrie, sute de consumatori din tot judeţul au rămas fără energie electrică. Vremea nefavorabilă, gerul şi chiciura au dus la ruperea mai multor conductori, mai ales în zona Fălticeni. O altă cauză a întreruperii curentului electric a fost suprasolicitarea instalaţiilor electrice, ce au dus la arderea siguranţelor.

În ziua de 24 decembrie, în zona Pătrăuţi, din cauza suprasolicitării instalaţiei electrice au ars cabluri şi o cutie de distribuţie. 122 de abonaţi au rămas, pentru câteva ore, fără energie electrică. În scurt timp, echipele de electricieni de la E.ON Moldova au înlocuit cutia defectă, iar consumatorii au fost realimentaţi cu energie electrică.

Tot în Ajunul Crăciunului, în zona Fălticeni (Herla), între orele 11:00 – 15:00, 15 abonaţi nu au avut energie electrică din cauza chiciurii care a rupt mai multe conductoare. La fel s-a întâmplat şi la Călugăreni, unde 10 abonaţi au rămas pe întuneric, Poiana Mărului (20 de abonaţi afectaţi), unde mai multe fire electrice au fost rupte, tot din cauza vremii nefavorabile. Pentru remedierea acestor defecţiuni, în cele două zone au intervenit, alături de angajaţii E.ON Moldova, şi angajaţi de la Firma ELCO.

Consumul mare de curent electric a dus la arderea siguranţelor

Întreruperi de energie electrică au mai avut loc şi în localităţile Udeşti, Plopeni, Boroaia, Ruşi, dar pe intervale de timp scurte, de cel mult o oră şi jumătate. Motivul a fost suprasolicitarea instalaţiei electrice, care a generat arderea siguranţelor.

În ziua de Crăciun, pe 25 Decembrie, în localitatea Slatina mai multe conductoare au fost rupte din cauza chiciurii şi gerului, astfel că 14 abonaţi au stat fără curent electric mai bine de şapte ore. La Roşcani şi Văratic, alţi abonaţi ai E.ON Moldova au avut de suferit din cauza vremii. Şi în aceste localităţi, chiciura a dus la ruperea conductoarelor, iar folosirea aparaturii electronice şi electrocasnice în exces a generat suprasolicitarea instalaţiilor electrice şi, în final, la arderea siguranţelor. Echipele E.ON Moldova au intervenit prompt pentru remedierea tuturor defecţiunilor din instalaţiile electrice, deşi, în unele zone, accesul a fost foarte dificil.

Meteorologii anunţă că şi în următoarele zile se va menţine vremea rece, cu chiciură şi ger în toate zonele judeţului.

0 comentarii: