duminică, 27 ianuarie 2008

Handbal >> Petru Ghervan mizează pe Franţa la Campionatul European


Sport



Campionatul European de handbal masculin a ajuns în penultima fază. Joi seară, în Norvegia, ţara careGhervan organizează actuala ediţie a competiţiei, s-au disputat ultimele meciuri din faza grupelor. Iată rezultatele înregistrate:

Grupa I

Polonia – Muntenegru 39-23 (19-13)

Slovenia – Danemarca 23-28 (11-15)

Croaţia – Norvegia 23-23 (10-11)


Clasament

1. Danemarca 8p
2. Croatia 7p
3. Norvegia 6p
4. Polonia 5p
5. Slovenia 4p
6. Muntenegru 0p

Grupa a II-a

Spania – Islanda 33-26 (18-15)

Germania – Suedia 31-29 (16-18)

Ungaria – Franţa 31-28 (15-11)


Clasament

1. Franţa 8p
2. Germania 6p
3. Suedia 5p
4. Ungaria 5p
5. Spania 4p
6. Islanda 2p

Astfel, în semifinalele competiţiei se vor confrunta Danemarca cu Germania şi Franţa cu Croaţia.

Petru Ghervan, antrenorul Universităţii Suceava şi secundul lui Aihan Omer la naţionala de handball masculine a României, a urmărit cu atenţie desfăşurarea partidelor de la actuala ediţie a Campionatului European şi crede că echipele prezente în Norvegia sunt foarte puternice. “ Este un Campionat European extrem de puternic şi pentru asta nu trebuie să fii un specialist ca să-ţi dai seama. Sunt echipe valoroase dar eu personal, cred că Franţa va ajunge în finală. Ce se va întâmpla după aceea e greu de anticipat pentru că o finală este un meci în care se poate întâmpla orice. În orice caz, oricare ar fi echipa care a jucat la campionatul European şi pe care România o va întâlni la baraj sunt convins că va fi un adversar redutabil şi va trebui să fim la înălţime” a declarat Petru Ghervan.

Întrebat unde s-ar fi clasat naţionala României la această ediţie a Europenelor dacă s-ar fi calificat, secundul tricolorilor a fost tranşant. “Cred că am fi fost undeva în cea de-a doua jumătate a clasamentului dar asta numai în anumite condiţii. O asemenea competiţie presupune o pregătire pe măsură. Dar, cu o perioadă de cantonament bine pusă la punct cred că am fi fost în partea a doua a clasamentului general” a încheiat Petru Ghervan.

Antrenorul Universităţii Suceava a discutat în aceste zile cu mai mulţi specialişti şi concluzia, în unanimitate, a fost că actuala ediţie a Campionatulu European este cea mai puternică de până acum.

Naţionalele de handbal masculin ale Ucrainei, Greciei, României, Elveţiei, Bosniei Herţegovina, Macedoniei şi Serbiei s-au calificat, în urma disputării meciurilor din grupele preliminare, la barajul pentru Campionatul Mondial din 2009, programat în luna iunie a acestui an.

În prezent, singurele echipe calificate direct la turneul final sunt cele ale Croaţiei (în calitate de ţară organizatoare) şi Germaniei (campioană mondială en-titre). Celor şapte echipe calificate în baraj după jocurile din grupele preliminare li se vor adăuga alte 11, ocupantele locurilor 4-14 la Campionatul European din Norvegia, care se va încheia pe 27 ianuarie, aceeaşi zi în care este programată tragerea la sorţi a partidelor din baraj. Acestea urmează să se desfăşoare la 7-8 iunie (turul) şi 14-15 iunie (returul). FR Handbal a anunţat că partida de pe teren propriu a României se va juca la Oradea.

La turneul final al Campionatului Mondial din Croaţia vor mai obţine calificarea directă primele trei clasate la CE din Norvegia (cu excepţia Croaţiei şi Germaniei) adică Franţa sau Danamarca, primele trei clasate la Campionatul Pan American, Campionatul African şi Campionatul Asiei şi câştigătoarea Campionatului Oceaniei.

0 comentarii: