duminică, 3 februarie 2008

HANDBAL – Liga Naţională, masculin: Se apropie derby-ul Banatului

Meciul marilor orgolii bănăţene, Poli Izometal Timişoara - UCM Reşiţa, va avea loc duminică, 3 februarie, de la ora 11, în Sala „Constantin Jude”
Liga Naţională de handbal masculin se reia la sfârşitul acestei săptămâni, prima rundă din retur aducând faţă în faţă cele două reprezentante ale Banatului în această competiţie, dar şi în Cupa Challenge. Poli Izometal Timişoara şi UCM Reşiţa se vor întâlni pentru a opta oară la nivelul primei ligi, avantajul fiind clar de partea ucemeriştilor. Este binecunoscută rivalitatea dintre cele două grupări, soldată de cele mai multe ori cu meciuri încinse, în care handbaliştii de la UCMR au avut de suferit în urma jocului dur al timişorenilor. De când a promovat în Liga Naţională, în 2004, echipa reşiţeană nu a înclinat niciodată steagul în faţa handbaliştilor de pe Bega, care au reuşit, cel mult, să termine la egalitate cu puternica grupare antrenată în prezent de Aihan Omer şi Gligore Czari. Mai mult decât atât, ucemeriştii au ajuns înaintea alb-violeţilor în cupele europene, reuşind să şi câştige Cupa Challenge. În prezent, cele două formaţii bănăţene merg la braţ în competiţia europeană devenită specialitate românească (în optimi UCMR se va confrunta cu croaţii de la RK Kutina, iar Poli Timişoara cu islandezii de la Fram Reykjavik).
Istoria întâlnirilor directe, în Liga Naţională, între Poli Izometal Timişoara şi UCM Reşiţa, ne arată că de patru ori au câştigat reşiţenii, iar trei meciuri s-au încheiat la egalitate. În sezonul 2004/2005, UCMR s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 27-26, pentru ca în retur să fie egalitate, 32-32. În clasamentul final al acelei ediţii, Poli a terminat pe locul al VII-lea, cu 24 de puncte, în timp ce UCMR s-a situat pe locul al IX-lea, cu 23 de puncte. Sezonul următor a adus două victorii ucemeriste, 25-20 (acasă), respectiv 30-26 (deplasare), în clasamentul final cele două echipe fiind despărţite de cinci locuri şi 17 puncte (UCMR - locul V, cu 33 de puncte, Poli - locul X, cu 15 puncte). În ediţia 2006/2007 s-au înregistrat două rezultate de egalitate, 25-25, respectiv 24-24. La finalul sezonului, cele două grupări bănăţene au ocupat în clasament locuri ce le-au permis accederea în cupele europene: UCMR - locul IV, cu 39 de puncte, Poli - locul VI, cu 30 de puncte. Pe lângă rezultatele bune din campionat, reşiţenii se pot lăuda că au eliminat pe Poli din Cupa României, chiar la ea acasă, în ediţia 2005/2006, scor 28-26, după prelungiri.
În debutul actualului campionat, ucemeriştii le-au mai administrat o bătută timişorenilor, cu 32-25 şi acum aşteaptă confruntarea de duminică, din Sala „Constantin Jude”. Partida Poli Izometal Timişoara - UCM Reşiţa va avea loc de la ora 11, fiind arbitrată de Toma Pleşa şi Octavian Pripas, din Rm. Vâlcea. Returul Ligii Naţionale va începe sâmbătă, cu partida dintre Steaua MFA Bucureşti şi Romvag Caracal, la Sala Sporturilor din Chiajna (înregistrare Sport.ro de la ora 15). Celelalte meciuri sunt programate duminică, de la ora 11: HCM Constanţa - Uztel Ploieşti, CSM Medgidia - CSM D&C Oradea, Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu - HC Odorhei, HC Minaur Baia Mare - Ştiinţa Dedeman Bacău, Dinamo Baumit Bucureşti - Universitatea Bucovina Suceava (în direct la Sport.ro).

0 comentarii: