duminică, 3 februarie 2008

Suceava: Ore de dirigenţie, cu jandarmii



Jandarmii suceveni au desfăşurat în luna ianuarie, în 10 licee şi şcoli generale din municipiile Suceava şi Fălticeni, o serie de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională, transmite corespondentul AMOS News.

La orele de dirigentie, lucratori specializati ai Inspectoratului de Jandarmi au prezentat teme de interes pentru elevi, legate de consumul de droguri si alcool si de prevenirea violentei stradale. Eleviilor li s-a explicat ce conduita trebuie sa aiba pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, riscurile la care sunt expusi, precum si ce drepturi au.

Intalnirile jandarmilor suceveni cu elevii vor continua pana cand vor acoperi toate cele 34 de unitati de invatamant din judet in zona carora Jandarmeria Suceava asigura ordinea si siguranta publica.

In luna ianuarie, prin actiunile in zona liceelor si scolilor generale din judet, jandarmii au reusit sa previna si sa combata 10 acte de violenta impotriva minorilor. Au fost sanctionate contraventional 79 de persoane, in special pentru consumul de bauturi alcoolice, patrunderea fara drept in scoli ori folosirea unui limbaj inadecvat.

0 comentarii: