joi, 27 martie 2008

Consilierii judeţeni Iacob şi Popovici au desfiinţat acuzele aduse de PD-L privind implicarea lui Mîrza în afacerea „magazinul PLUS”


Politica




Consilierii judeţeni social-democraţi, Corneliu Popovici şi Gheorghe Iacob, au sărit miercuri în sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, în cazul „afacerii Magazinului PLUS” din curtea Spitalului Judeţean Suceava. Cei doi au „desfiinţat” acuzele aduse marţi de mai mulţi lideri ai PD-L Suceava, printre care şi ex-consilierul judeţean Daniel Drăgoi (fost membru al PSD), din care reieşea că preşedintele CJ face „presiuni” asupra conducerii interimare a Spitalului Judeţean Suceava pentru acceptarea construirii pe o suprafaţă de teren din incinta spitalului a unui Magazin PLUS.

Gheorghe Iacob a explicat, din punct de vedere tehnic, ce paşi au fost făcuţi în cazul aşa-zisei afaceri PLUS şi că nimeni din CJ nu a obligat pe cineva de la Spital să dea o semnătură în favoarea construirii supermarket-ului cu pricina. „Deputatul Dumitru Pardău aruncă cu noroi fără să se uite în oglinda sufletului său. Aş fi vrut ca parlamentari suceveni care fac acuzaţii grave să fie mai atenţi cu cuvintele, că până acum nu au făcut altceva decât să dăuneze proiectelor ce au fost demarate la nivel de judeţ şi oamenii suferă din cauza asta”, a ţinut să mai adauge consilierul Gheorghe Iacob.


La rândul său, Corneliu Popovici a explicat că deputatului Pardău (PD-L) i s-a întins o cursă în care a căzut din cauza lipsei de informare. Cât despre acuzele aduse marţi de Daniel Drăgoi, consilierul PSD a spus că este surprins, în condiţiile în care, la începutul săptămânii a fost sunat de Drăgoi care i-a cerut tot felul de date despre situaţia afacerii PLUS şi la care nu a putut răspunde pentru că „nu ştiu mai nimic decât ce a apărut în presă”. „M-au surprins întrebările lui, mai ales că el a făcut parte din comisia de verificare a situaţiei terenurilor de la Spitalul Judeţean. Pe Daniel Drăgoi îl ştiam un băiat liniştit şi mă mir că a ajuns să spună aşa ceva pentru că are o credinţă care nu-i permitea să mintă”, a mai spus Popovici.

Din punctul de vedere al consilierului PSD, întreaga tevatură pe marginea afacerii PLUS este făcută cu scopul de a masca adevăratul actor ce se află în spatele ei şi care este de la PD-L. „Afacerea cu magazinul PLUS de la Spital este a PD-L şi ei acum nu fac altceva decât să o arunce în curtea PSD. Noi nu avem nimic în comun cu investiţia asta”, a conchis Popovici.
­