joi, 27 martie 2008

Interpretul de muzică populară Gheorghe Finiş a fost prins la furat lame din Metro

Interpretul de muzică populară Gheorghe Finiş a fost prins la furat lame din Metro


• artistul spune că a fost o încurcătură • şeful său, directorul Ansamblului Ciprian Porumbescu, Emil Havriliuc, spune că n-ar fi la prima abatere iar dacă fapta se confirmă, gestul său constituie un prejudiciu adus imaginii instituţiei unde Gheorghe Finiş îşi desfăşoară activitatea şi nu va rămâne fără urmări • şeful Poliţiei municipale, comisar-şef Corneliu Jureschi a declarat că pe numele lui Gheroghe Finiş s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, care va fi instrumentat de căttre Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
Cunoscutul interpret de muzică populară sucevean Gheorghe Finiş a fost dat pe mâna poliţiei de către angajaţii Metro, care au descoperit prin mijloacele specifice că nu declarase la casa de marcat, când a ieşit de la cumpărături din centrul comercial, un pachet cu rezerve pentru aparatul de ras. Fapta s-a petrecut în după-amiaza zilei de vineri, săptămâna trecută. Comisarul şef Corneliu Jureschi, şeful Poliţiei municipale Suceava a declarat că lucrătorii de la Metro au anunţat în acea zi că o persoană a încercat să sustragă din centrul comercial un pachet de rezerve pentru aparatul de bărbierit. Persoana a fost identificată ca fiind Gheorghe Finiş, care a fost chemat la poliţie să dea declaraţia cuvenită iar pe numele său a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. "Vom analiza împrejurările în care s-a comis fapta, el a declarat că făcuse cumpărături de 16 - 18 milioane de lei şi nu avea de ce să fure un pachet de lame. Vom propune o soluţie procedurală în acest dosar, după terminarea cercetărilor", a declarat Corneliu Jureschi.
Artistul Gheorghe Finiş spune că a fost pur şi simplu o eroare. "A fost o greşeală, am dat o declaraţie la Poliţie. S-a trecut de casă cu un pachet de lame, am fost chemat înapoi, dus la Poliţie, am dat declaraţii şi lucrurile s-au clarificat", a declarat Gheorghe Finiş.
Emil Havriliuc, directorul Ansamblului Ciprian Porumbescu Suceava, unde Gheorghe Finiş este angajat, a fost îndeajuns de tranşant, lăsând să se înţeleagă că artistul nu ar fi la prima ispravă de acest gen. "Dacă lucrurile se confirmă, fapta constituie un prejudiciu adus imaginii instituţiei şi colegilor care lucrează în această instituţie, este un lucru murdar, foarte urât. Dacă se confirmă că lucrurile stau aşa, asemenea persoană nu are ce să caute în această instituţie, care este una de cultură şi care are ca scop principal educaţia", a declarat directorul Ansamblului Ciprian Porumbescu Suceava, care şi-a amintit că şi într-o altă ocazie, Gheorghe Finiş ar fi subtilizat de la o masă, la Hanu Ancuţei, o sticlă de vin. Atunci când a fost depistat, a spus că dorea să o ducă copiilor, acasă.