joi, 27 martie 2008

Liga a III-a >> Juventus îngroapă Rarăul


Sport




Rarăul Câmpulung Moldovenesc – Juventus Fălticeni 2 – 2 (1 - 1)

Berezoschi Rarăul şi Juventus Fălticeni au încheiat nedecis, scor 2-2, derby-ul local al rundei a XXIII-a, rezultat ce îngroapă în mare parte speranţele formaţiei câmpulungene de menţinere în Liga a III-a.

Elevii lui Cristi Popescu au intrat repede în atmosfera meciului, astfel încât, Roxandari reuşeşte deschiderea scorului, în minutul 2, cu o lovitură de cap. Replica oaspeţiilor vine după jumătate de oră de la fluierul de start, când Streinu trimite cu capul în plasă o minge respinsă de goalkeeperul advers, Axinte.

Rarăul avea să preia din nou conducerea pe tabelă în debutul părţii secunde, când Lazăr finalizează din faţa porţii o centrare venită de la Mândrilă . Trupa antrenată de Ovidiu Murariu nu resimte însă şocul golului primit şi câteva minute mai târziu, Berezoschi restabileşte egalitatea cu un şut din careul mic, la o gravă greşeală de marcaj a defensivei gazdelor. Tensiunea meciului îşi spune cuvântul în minutele de final, când portarul Axinte îşi loveşte fără motiv un adversar în propria jumătate de pedeapsă şi primeşte direct cartonaş roşu. Penalty-ul dictat de centralul întâlnirii în urma acestei faze avea însă să fie ratat de Şuleru, astfel că echipa fălticeneană părăseşte gazonul cu doar un singur punct în buzunar.

Cele două formaţii au evoluat în următoarele formule de joc:

Rarăul: Axinte – Plecanciuc, Sârbu, C. Popescu - Andriuc, Roxandari, Lazăr, Vizitiu, Mândrilă - Gherine, Piticari. Antrenor: Cristi Popescu. Au mai intrat Marfici, Ioniţă şi Nisioi.

Juventus: Mihai – Berezoschi, Streinu, Constantin - Vrabie, Şuleru, Pantea, Cozma, Luchian - Prisacă, Păcurari. Antrenor: Ovidiu Murariu. Au mai intrat: Tomescu, Cara, Sava şi Zaremba.

La finalul meciului, oficialii grupării fălticenene au acuzat jocul dur al gazdelor. “Rarăul este cea mai agresivă echipă pe care am întâlnit-o pe parcursul acestui campionat. Preţul punctului câştigat de noi este numărul mare de jucători cu probleme medicale pe care îl avem în vederea etapei viitoare. Nu am rămas însă surprins de atitudinea gazdelor, întrucât ştiam că vom întâlni o formaţie agresivă, situaţia celor două echipe din clasament fiind de natură să accentueze şi mai mult tensiunea meciului”, a precizat directorul sportiv al celor de la Juventus, Dăscălescu.

În replică, tehnicianul formaţiei câmpulungene, afirmă că echipa sa a ieşit mult mai şifonată de pe urma confruntării de marţi. “Nu ştiu despre ce durităţi poate fi vorba, când mijlocaşul nostru, Dan Mândrilă, a suferit în acest meci o dublă fractură de tibie şi peroneu, accidentare care riscă să-i compromită definitiv cariera de fotbalist”, a reacţionat Cristi Popescu.

În ciuda situaţiei îngrijorătoare din clasament, acolo unde Rarăul se află la 7 puncte de primul loc retrogradabil, tehnicianul Cristi Popescu consideră că şanşele echipei sale de a evita retrogradarea au rămas intacte după semieşecul cu Juventus Fălticeni. “Ne punem mari speranţe în partida restantă cu Oţelul II. Un eventual succes în această partidă colaborat cu o victorie în jocul de vineri cu FCM Bacău II, ne-ar apropia considerabil de echipele cu care suntem în luptă directă. În plus, cred că suntem avantajaţi şi de program, contracandidatele nostre urmând să întâlnească, pe finalul returului, adversari mult mai puternici decât noi”, a completat antrenorul Rarăului.

Încrâncerea meciului de marţi nu s-a resimtit doar între cele două echipe prezente pe teren. Astfel, pe parcursul întâlnirii, fundaşul oaspeţiilor, Laurenţiu Berezoschi a avut un schimb dur de replici cu propria bancă tehnică, indicaţiile antrenorului Ovidiu Murariu fiind “driblate” în nenumărate rânduri de jucător. La sfârşitul partidei, conducătorii clubului fălticenean au ţinut să descalifice gestul lui Berezoschi, fotbalistul fiind ameninţat cu excluderea din lot în cazul unei recidive. “Berezoschi a reacţionat la indicaţiile venite de pe banca tehnică, iar acest lucru nu este normal. Comportamentul lui trebuie să se schimbe, în caz contrar va zbura din lot, indiferent de poziţia ocupată în echipe. Aceste gesturi nu sunt însă singulare, el având mai mereu ceva de împărţit cu arbitrii sau adversarii”, a explicat oficialul grupării de pe malul Şomuzului, Dan Dăscălescu.