joi, 28 august 2008

Flutur îi sfătuieşte pe meşteşugarii suceveni să se asocieze

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le sugerează meşteşugarilor din judeţ să se asocieze într-o organizaţie care să le reprezinte interesele şi prin care să-şi promoveze produsele. Propunerea a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care Flutur a avut-o cu peste 40 de meşteşugari din judeţul Suceava, olari, încondeietori de ouă, sticlari, cioplitori sau ţesători.

El a explicat că o organizaţie a meşteşugarilor ar putea să susţină mult mai bine interesele acestei bresle, şi mai mult ar putea să solicite promovarea unei legi speciale a meşteşugarilor, prin care să se reglementeze activitatea acestora. „Este foarte important ca meşteşugarii suceveni să fie organizaţi, pentru că în acest fel îşi vor putea promova mult mai mult produsele proprii. Iar judeţul Suceava are nevoie de dezvoltarea activităţii meşteşugarilor, pentru că acest lucru va determina şi dezvoltarea turismului”, a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a propus ca în fiecare pensiune din judeţ să existe un spaţiu special pentru prezentarea produselor meşteşugăreşti. De asemenea, Flutur i-a informat pe meşteşugari că în perioada 10 – 12 octombrie a.c., Consiliul Judeţean Suceava organizează un târg de turism de anvergură, în care vor fi lansate două proiecte mari, „Bucovina ţinut monahal” şi „Produsele bio - Gustă din Bucovina”. El a arătat că în aceeaşi perioadă, în centrul municipiului Suceava va fi organizat şi un târg al meşterilor populari, în cadrul căruia aceştia îşi vor putea promova produsele şi meşteşugurile, pentru a completa oferta turistică a judeţului Suceava.
Mai mult, Flutur a subliniat că va analiza posibilitatea de a amenaja un spaţiu permanent, în centrul Sucevei, în cadrul căruia meşteşugarii îşi pot expune produsele.