joi, 28 august 2008

PDL-iştii şi-au stabilit priorităţile pentru sesiunea parlamentară

Democrat liberalii suceveni şi-au stabilit priorităţile pentru sesiunea parlamentară din toamnă. Foarte important, după cum a declarat deputatul Romică Andreica, este votarea bugetului pe 2009. „Vom fi foarte atenţi şi vom urmări cu atenţie desfăşurarea şi amendamentele care se vor depune la acest buget pentru că este practic bugetul cu care va lucra viitorul guvern PD-L”, a spus Andreica. El a precizat că parlamentarii democrat liberali suceveni vor depune amendamente pentru a se aloca judeţului un buget corespunzător arătând că în prezent „sunt foarte mari găuri în bugetul judeţean”. Andreica a dat exemplul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului aflată în subordinea Consiliului Judeţean unde banii pentru plata salariilor mai ajung doar pentru o lună.

Interpelări pentru Spitalul Fălticeni şi Muzeul Ion Irimescu

Romică Andreica a menţionat că în afară de amendamentele în favoarea suplimentării bugetului judeţului parlamentarii democrat liberali vor mai face şi intervenţii punctuale. „Voi face şi anul acesta pentru că este inadmisibil să rămână situaţia actuală amendamente pentru alocarea de bani muzeului Ion Irimescu”, a spus Andreica. El a adăugat că printre armele parlamentarilor democrat liberali se vor afla şi interpelările.

„Voi face o interpelare la ministerul sănătăţii pentru a solicita răspuns din ce motiv încă nu au venit banii aprobaţi prin bugetul pe 2008 pentru Spitalul Fălticeni deşi proiectarea este gata. În afară de asta voi face o interpelare către ministerul de finanţe. Aici m-am confruntat cu anumite semnale de la primari de oraşe fiind vorba de acele ajutoare pentru încălzire pentru iarna 2007-2008. Numai Suceava ca municipiu are de primit de la guvern peste 30 de miliarde de lei vechi”, a spus Andreica. Nu în ultimul rând parlamentarii democrat liberali sunt pregătiţi să introducă o moţiune simplă sau chiar una de cenzură în cazul în care guvernul nu va aloca între timp judeţului Suceava sumele necesare înlăturării efectelor calamităţilor.